Egyértelműen fokozódik a forgalom a fővárosban, ezzel együtt a budapesti ingatlanok is kelendőbbek, mint eddig. A Pénzcentrum utánajárt, mire lehet számítani a belvárosi ingatlanpiacon a nyár folyamán.

Ezért vásárolnak luxuslakásokat a kínaiak Budapesten

Fotó: 123rf.com

„Egyértelműen úgy véljük, hogy az év első hónapjaiban lényegesen nagyobb aktivitás volt tapasztalható, mint egy évvel ezelőtt”– mondja Ben-Ezra Orran, a belvárosi ingatlanok specialistája, a Central Home szakértője. – „Fokozatosan térnek vissza a magyar befektetők is, egyre többen szeretnének kedvező áron lakást vásárolni, hogy utána felújítsák és továbbértékesítsék, vagy rövidtávú kiadás útján hasznosítsák.”

A másik komoly változás annak a törvénymódosításnak köszönhető, amely várhatóan júliustól lép életbe, és amely a külföldiek, elsősorban a kínaiak számára jelent letelepedési lehetőséget. Ez az úgynevezett vendégbefektetői státusz, amelynél nem kell a tízéves, majd újabb tíz évre meghosszabbítható tartózkodási engedélyért és az azzal járó szabad Unión belüli utazásért valódi befektetést végezni, elég csupán ingatlanalapokban befektetési jegyet vagy ingatlant vásárolni. Ezzel teljesíteni lehet a vízum, és a tízéves tartózkodási engedély feltételeit. A kínaiak előzetes érdeklődése már ismét nagyon jelentős, ez természetesen tovább növeli a nagyvárosi ingatlanárakat – közölte a Pénzcentrum.

A törvénytervezet szerint három opció van: lehetséges ingatlanalapba fektetni, egyetemi intézményt támogatni vagy ingatlant vásárolni. Utóbbi esetében legalább 500 000 EUR, azaz közel 200 millió Ft értékű ingatlan vásárlása szükséges, ennek megfelelően a kínaiak elsősorban a luxusminőségben felújított, tágas, többszobás, jó lokációjú ingatlanokat keresik

- tájékoztatott a szakértő.

Azt is hozzátette, hogy ezen a téren egyébként nem túl bőséges mostanában a kínálat, mivel a felújítási költségek az elmúlt években az inflációnak, az alapanyagok drágulásának és a szakemberhiánynak köszönhetően olyan magasra rúgtak, hogy komoly kihívás egy-egy ilyen projektet végigvinni. Emiatt hiány van a rendezett épületekben lévő, szépen felújított lakásokból.

A lap információi szerint a nyári fellendülés meghatározó eleme az lehet, ha az állam által ígért hitelkonstrukciókhoz többen hozzá tudnak jutni, nagyobb költségvetéssel vághatnak bele ingatlanvásárlási projektekbe. De az is fontos, hogy nyáron nem csak turistaként érdeklődnek többen az AirBnB lakások iránt, hanem a befektetők körében is nagyobb pezsgés várható.

„Minden tényezőt összevetve úgy gondoljuk, hogy ez egy izgalmas nyári időszak lesz” – foglalja össze Ben-Ezra Orran. – „A belvárosi ingatlanpiacon már jelenleg is érezhető némi áremelkedés és ha ez a jelenlegi ütemben halad tovább, akkor elérheti akár az átlag 10 %-os áremelkedést is.”

Forrás: penzcentrum.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@szaboria1: A kormány teljes gőzzel támogatja a kínaiaknak a gazdaságunkba való beépülését, ráadásul direkt miattuk törvénymódosítást tettek, ami "várhatóan júliustól lép életbe, és amely a külföldiek, elsősorban a kínaiak számára jelent letelepedési lehetőséget" - mondja ráadásul az echte magyar Ben-Ezra Orran ingatlanszakértő.

0rbán ugyanakkor azt mondja: „Mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk azok lenni.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@rücsü41: Orbán főként a magyarok lakásvásárlását teszi, tette tönkre már eddig. A kínai migráns "jó migráns", azonnal állampolgárságot is kap, majd még a polgármester is kínai lesz Bp-en?
Olyan magasak az ingatlanárak, hogy a magyarok fizetéséből már lehetetlen lesz lakást vásárolni, a bankoknak meg megengedi a szabadrablást.
jáger laszló
Okos!
Így próbálják elfoglalnia a kínaiak Európát!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
nemkati
"1980-ban egymilliárdos lakosságszámnál a Kínai Kommunista Párt először saját tagjainak, majd a társadalom növekvő részének kezdte el megtiltani, hogy egynél több gyermeket vállaljanak"

Ennek ma már vége, 2021 "Május 31-én a Kínai Kommunista Párt Központi Politikai Bizottsága bejelentette, hogy hamarosan minden kínai pár három gyermeket vállalhat"

telex.hu/kulfold/2021/06/08/kina-egy-gyermek-politika-harom-gyermek-nepesseg-demografia-nyugdij-gazdasag

Mindig is azt gondoltam, hogy a migrációt nem szabad, és nem is lehet megtiltani. A Föld nem egyes embereké, hanem az emberiségé, mindenki szabadon megválaszthatja, hol szeretné az életét leélni.

Na de az érdekesen fog kinézni, ha a világot a kínaiak fogják benépesíteni.
Yoda69
Orban kinai migrancsai alaposan felvertek az arat Budapesten.
Pági
@rücsü41: a sárga veszedelem valósággá válik.
balos
@Pági: Már régóta működik!Aki a saját országát törvényekkel játssza idegenek kezébe azt kérdezem,mint nem jogot végzett ember,HOGY AZ NEM HAZA ÁRULÁS?Persze tudom a választ a folt féle férgektől!Nemzeth mentés!A baj,hogy legfeljebb 1 szűk retek rétegnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.