Shane Tusup nem jogosult a Hosszú Katinka olimpiai érmei után járó edzői életjáradékra, pedig arra mindenki emlékezhet, hogy az amerikai edző hatalams lendületet adott a magyar úszó karrierjének. 

A jogosulatlanságról a HVG szemléje szerint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszélt a Nemzeti Sportrádióban.

Az Index még június végén írt arról, hogy Tusup kész beperelni az államot azért, hogy ő kapja meg Hosszú edzői életjáradékát, mivel 2012 és 2018 között ő volt az edzője. Az úszónak az ez idő alatt elért sikerei után havi 2 112 400 forint jár 35 éves korától, amelyet múlt hónapban, május 3-án töltött be. Ugyanekkora összeg jár az edzőjének is, csakhogy Hosszú nem Tusupot, hanem nagyapját, Bakos Lászlót jelölte meg az életjáradékra jogosult edzőként. Bakos 2023 januárjában elhunyt, azóta senki nem kapja az edzői járadékot.

Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, valótlan az az állítás, hogy az olimpiát követően kell megjelölni, hogy ki az embernek a felkészítő edzője. Az is valótlan állítás, hogy bárkit meg lehet jelölni. Valójában csak azt, aki a törvényi feltételeknek megfelel

– jelentette ki Schmidt Ádám a rádióinterjúban.

Hozzátette: Hosszú Katinka a nagypapáját jelölte meg, egyébként ezt a papírt Shane Tusup is aláírta a 2016-os riói olimpia előtt. Ráadásul – mint mondta – Shane Tusup 2016-ban nem felelt meg az egyik törvényi feltételnek, mivel a kérelem benyújtásakor még nem volt magyar állampolgár.

Még pár hónapja posztolt egy szöveget Shane a Facebookra, ami lehet, hogy erre a helyzetre szól, miszerint: 

A pályafutásom olyan pillanatok sorozata volt, amikor mélyvízbe dobtak és kénytelen voltam megtanulni úszni. Ilyesféle kihívásokkal szembenézni újra és újra, ad egyfajta magabiztosságot, hogy mindig képes legyél fejlődni, tanulni és alkalmazkodni!  

Ez még neki is kemény lehet – Fájdalmasan sok pénzt bukott Hosszú Katinka exe

Shane Tusup   Fotó: Facebook/Shane Tusup 

Forrás: HVG
Fotó: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Mindettől eltekintve tény, hogy nem a nagypapa, hanem Shane Tusup csinált VALAKIT Katinkából.
Yoda69
Katinka se megy a szomszedba tanacsert, ha ki kell baszni valakivel, akinek raadasul a karrierjet koszonheti.
Lehet egy igazi NER lovagno veszett el benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok