A jelenlegi körülmények között elképzelhetetlennek tartják azt, hogy a kismamáknak járó gyed folyósításának idejét kettőről egy évre rövidítsék, illetve felülvizsgálják a gyed és a gyes feltételrendszerét.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: shine111
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Szerintem itt az egésznek az a lényege, hogy maholnap csak azok részesülnek segélyekben, aki soha egy vasat nem adóztak.......
paragrafus
@sisak: Ezzel csak azt mindtad el, hogy Te mit csinálnál. De azt nem mondtad el, hogy (megismétlem): jogilag és technikailag hogyan csinálnád.

Megjegyzem, az elképzeléseddel vastagon sértenéd a demokratikus jogállamiság egyik nagyon fontos alappillérét is, a jogbiztonságot. És már pusztán ezzel kivitelezhetetlenné vált ötleted jogi szempontból.
És akkor ennek tekintetében megsértenéd a visszamenőlegesség alkotmányos tilalmát is.
Személyiségi jogokat és a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos jogokat is sértenél.

Pusztán azon az alapon, hogy valaki gazdag, nem indíthatsz alkotményos keretek között vizsgálatot. A gazdagság ténye nem jogalap egy eljárás megindítására. Megalapozott gyanú kell.

Persze, akkor meg még fennáll az elévülés jogintézménye is.

Szóval mindazt, amit leírtál alkotmányos és demokratikus alapon nem tudod megvalósítani. Rettentő sok leküzdhetetlem jogi akadályba ütköznél.
paragrafus
@sisak: Kik lennének a szakértők?
Miylan szakterületről választanál szakértőt?
Milyen alapon választanád ki őket?
Mennyit fizetnél nekik ezért? Milyen kasszából?
Hogyan bizonyítanál minden kétséget kizáró módon?
Hogyan biztosítanád az ellenbizonyítás lehetőségét?

És akkor felvetném: valami ilyesmit akart a Keller László is annak idején közpénzügyi államtitkárként. Micsoda támadásban volt érte része. És mennyire keresztbe tettek neki jobboldalról. Egyetlen egy ügyét sem engedték, hogy bíróság elé kerüljön.
xu
@paragrafus: Ne az ügye kerüljön oda, hanem ...
ember
@paragrafus: Mondtam, attól függ milyen törvényt hoznak. Láttunk már ilyeneket a történelemben- mindent meg lehet tenni szabályosa, úgy ahogy sok lopás is teljesen szabályos volt.
eutanazia
Azt már bebizonyították, hogy egy gyermek fejlődéséhez ajánlott hogy 3 éves koráig az édesanyja legyen vele.
Sajnos én nem lehettem az enyéimmel otthon, így sok mindenből kimaradtam.
Az is igaz, nem jó ez így ahogy van.
Ismerek olyn anyát aki 15 évig nem dolgozott, csak szülte a gyerekeket. Mondjuk úgy, hogy mindnyájunk pénzéből maradhatott otthon. Nem irigylem tőle, mert nagyon sok munkával és felelősséggel jár ennyi gyerek nevelése, de azért előtte nem ártana valamit letenni az asztalra. Ha viszont azt nézem, hogy én munka mellett ugyanezt tettem akkor hol az igazság?
Vajon eltörlik a főállású anyaságot is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.