A jelenlegi körülmények között elképzelhetetlennek tartják azt, hogy a kismamáknak járó gyed folyósításának idejét kettőről egy évre rövidítsék, illetve felülvizsgálják a gyed és a gyes feltételrendszerét.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: shine111
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sara
Pl. a gyedet adhatnák a gyermek 3 éves koráig, a gyest
pedig el kellene törölni, így végre azok is szülnének akik
előbb tanultak, dolgoztak és csak aztán szültek.
aszfaltboy
Nagyon jó volna ha az uj miniszterelnök bevezetné ,hogy mig a gyerek el nem végzi az egyetemi tanulmányait a GYES járjon utána,valamint a szülőknek kiemelt családi pótlékot folyósitson az állam. ezek után a kifizetett összegek összessége után adókedvezmény is járjon a családoknak.
A FIDESZ nő tagozata kedvére még minden nap egy fél liter savanyú tej is járjon miden Fideszes nyikhajnak, minden nap.
Marijja
@sara: hát ez nem ennyire egyszerű...hány éves vagy?:S
sara
Marijja
NEM , PERSZE HOGY NEM EGYSZERŰ.
De az meg egy eszement dolog hogy az alanyi jogon járó juttatásokhoz nem akarnak hozzányúlni, de a munkaviszonyhoz kötött juttatásokat visszanyirják.
Tudod aki soha nem dolgozott, vagy esetleg még eltartott is
az talán ne kapjon alanyi jogon GYES-t. Ebben az országban már olyan sok embert kell eltartani és mindig azoktól vesznek el akik dolgoznak.
Marijja
@sara: alanyi jognak pont az a lényege, hogy mint állampolgár kapod, függetlenül egyéb dolgaidtól, lásd munkaviszony, fizetés, lakáskörülmények stb...
vitatkozni persze lehet ennek igazságos vagy igazságtalan voltáról, de törvénybe iktatva perpill ez van...

másrészt ki van kiért??? állambácsi tartja el ---valamennyire --a polgárokat, vagy fordítva???
ki kit szolgál??:S
sara
Marijja

Állambácsi nem tart el senkit, állambácsi csak újra osztja azt amit az adó és járulékfizetőktől elvesz.

Ez bizony rendkívül igazságtalan.
Marijja
@sara: azéé az ujraosztás túlzás......

amit ígér állambácsi, azt megtartja....ha pénzt ígér, azt is.....:S

nem tudnám megnevezni, milyen gazdasági rendszerben élünk...:S:S
sara
Marijja

RABLÓ gazdasági rendszerben !
Dezire
Makszimálni kellene a támogatott gyermekek számát.Nem járna családi pótlék (kivéve munka nélküliek akik ,tényleg azok)hanem adó kedvezmény járna .A béredből így dolgozni kellene mindenkinek.Bejelentve persze.A három év ledolgozott munka után,járna 2-3év nevelési segély.Persze egyre kevesebb pénzért.Nemlenne családi pótlékból kocsmázás.Meg azért kell tíz gyerek ,hogy ne keljen dolgoznimenni.
grti7336

Sajnos az ugynevezett megszorítások azért kellenek, mert a
gazdagabb magyarok- akikből pedig bőven van- nem hajlandók segíteni a költségvetés rendbetételében. Amikor
a kormányzat meg kívánta adóztatni a "milliárdos" budai háztulajdonosokat nagyon kevesen ismerték el az ingatlanuk
valódi értékét.


paragrafus
A Fidesz mindent ellenez, amit a kormány akar.
Ha nem támogatja ezt a lépést, akkor kellene helyette másik javaslat, hogy ezt az összeget miből spórolja meg az állam.

A Fidesz leszavazta a miniszteri fizetések csökkentését is. Leszavazta azt is, hogy népszavazás nélkül - ennek a költségeinek a megtakarítására tekintettel - törvénybe foglalják azt, amit a népszavazás alapján egyébként is meg kellene tenniük.

Tehát a Fidesz minden megtakarítást ellenez.
xu
Témához! Még egyszer sem gondolkodott erről; csak beszélt a vakvilágba a Bajnai.
ember
@paragrafus: Biztosan lenne néhány elszámoltatási javaslat, gazdasági visszaélés feltárás (frissen is feszeget már néhányat a "politikailag részrehajló?" bűnüldözés.
Miért pont a kisgyerekesekkel kell kibabrálni! Túl sok a gyerek? A másik a táppénz. Ha valaki normális átlagember betegeskedik, mire jó az a 60% táppénz?
xu
@sisak: A 60 % arra jó, ha nem tudnád, hogy többször már nem lesz beteg és táppénzes.
paragrafus
@sisak: ......"Miért pont a kisgyerekesekkel kell kibabrálni!".....

Nemcsak a kisgyerekesekkel babrálnak ki. Sok másokkal is.
De ha a kormány enged az egyik téren, akkor engednie kell a másik téren is. Mindenki más is mondhatná, teljes joggal, hogy miért pont velük szemben szorítanak. Egy ilyen szemlélet, felállás pedig annyira felhígitaná a programot, hogy alapjaiban teszi lehetetlenné a váláskezelést. Így viszont nem lehet válságot kezelni.

Tessék megérteni, hogy úgy nem lehet válságot kezelni, hogy minden tiltakozásnak, ellenkezésnek engedünk. Mert bármilyen lépést is tenne a váláskezelés keretében a kormány valakinek az érdekét sértené. Tehát mindenki mondhatná, hogy őket ne érintse a megszorítás.

Aki nem ért velem egyet, az akkor akkor mondjon javaslatot arra vonatkozóan, hogy honnan lehetne úgy elvenni, hogy
1. Ne sértse senkinek sem az érdekét
2. Mindenki egyetértsen vele
3. RÖVID IDŐ ALATT gyors és JELENTŐS bevételt hozhat az államkassza számára.
4. ÉRDEMBEN elősegítse a válság kezelését.
xu
@paragrafus: Azt érintse, aki elherdálta a vagyont!
ember
@paragrafus: válaszom pontokban:
1., Ilyen nincs
2., A többség értene vele egyet, de ennek számszerűsített adata nem tükrözi befolyásosságát- így kérdéses.
3., Ez teljesülne kb. fél év alatt.
4.: Elszámoltatás a vagyonosoknál (pl. 100 millió felett), külön adó legyen vagyonadó- kereset max. havi 700000 bruttó. Stb. onnan kell pénzt elvonni, ahonnan még röhögve jut. Nem tönkrefacsarni az embereket. Persze ebből DEMOKRATIKUS keretek között nem lehet semmi :-) Így marad a legkiszolgáltatottabbak sarcolása a tűréshatárig.
ember
Még régebben volt egy Népszabi cikk, ami nagyon "tetszett", persze a mai körülmények között már nem jelenik meg ilyesmi, de Orbán alatt mehetett:
A gazdagok a húsosfazekak csörgésétől nem hallják a szegények gyomorkorgását!
nanena
A probléma az, hogy rövidtávú intézkedéseket tesznek, azt is rosszul. Egy rosszul működő rendszert kellene átalakítaniuk. De arra hivatkoznak, hogy fél vagy egy év alatt ez nem lehetséges. Vagyis a rövid időtáv miatt tényleges változtatásokat nem tudnak végrehajtani, s ezt ők maguk is beismerik. Vagyis lefordítva, képtelenek elvégezni munkájukat. Egy kormánytól valahogy nem ezt várjuk. A segélyezési, rendőr- katonanyugdíjazáshoz pl. nem mernek nyúlni. Az egézségbiztosítási rendszerhez sem. S még sorolhatnánk azokat a területeket, ahol a rossz működés viszi a pénzt. Ennél Bokros is jobb lenne.
paragrafus
@sisak: A 4. pontod - látszólag - jól hangzik. Pont olyan, mint a Fidesz többi megnyilvánulása. Csak az emberek érzelmeit akarja felkavarni.

De ha már ez az ötleted, akkor részletezd, hogy ez hogyan valósítanád meg? Milyen jogi és technikai paraméterek mellett? Miből és mennyiből?
Hogyan bizonyítanál?
Mi alapján húznád meg a jövedelemhatárt?
Milyen alapon korlátoznád a jövedelmeket a privát szférában? (Lévén, nem tettél különbséget.)
Hogy képzeled el az elszámoltatást demokratikus keretek között.
Milyan törvényes alapon vennéd el a pénzt onnan, ahol sok van, ha nem tudod bebizonyítani, hogy törvénytelen alapon szerezte?
Ki fizetné egy ilyen eljárás, egy ilyen vizsgálat költségeit? Főleg, ha a vizsgált személynél nem lehet kifogást találni.

Szóval, az elméleti ötletedet hogyan valósítanád meg gyakorlati alapon? Úgy, hogy az minden tekintetben törvényes is legyen.
ember
@paragrafus: Kezdeném 1987.-ben, az előprivatizációs szerződések felülvizsgálatával, foytatnám azzal, hogy aki a rendszerváltozás? idelyén vmilyen jövedelemmel rendelkezett, hogyan juthatott annyi pénzhez, hogy 100 milliós, milliárdos vagyonra tett szert kb. 5-10 év alatt! Ezekkel a kőgazdagokkal leíratnám gazdagodásuk történetét évről évre és közzé tenném. Hátha lenne valakiknek hozzáfűzni valója! Ezt követné a szakértői gazdasági vizsgálat. Persze, a "privát" szférában is lehet olyan rendes , értékes ember, akinek a munkáját a külföldi cég nagyra értékeli, de ez a törpe kisebbség szerintem.
Az, hogy mennyire törvényes, attól függ, milyen törvényeket hoznak ezzel kapcsolatban :-)
ember
Ha mindig minden fennálló törvényt betartanának és úgy járnának el, még mindig mindenhol vmiféle barbár királyság lenne, mert valamikor az volt a TÖRVÉNY.
nanena
@xu: Sokszor egyetértek veled. De nem lehet mindent zsigerből elutasítani. Lehetnek jó döntések akkor is, ha minket hátrányosan érintenek, Persze lázadunk, de a kormánynak nem egy szociális intézménynek kell lennie, ahonnan mindenki kivesz. Jelenleg kevesen raknak be, s ők vehetik ki belőle a legkevesebbet. Ezt kell megváltoztatni a munkahelyek támogatásával a dolgozóktól történő elvonás csökkentésével. Én speciel sok területen sokkal radikálisabb döntéseket várnék a mindenkori kormányoktól. Ez a többségnek biztosan nem tetszene. De sajnos az inaktívak döntenek el sok mindent ebben az országban. Mert ők a pártok szavazótábora, ők vannak többségben.
menasagh
Szerintem itt az egésznek az a lényege, hogy maholnap csak azok részesülnek segélyekben, aki soha egy vasat nem adóztak.......
paragrafus
@sisak: Ezzel csak azt mindtad el, hogy Te mit csinálnál. De azt nem mondtad el, hogy (megismétlem): jogilag és technikailag hogyan csinálnád.

Megjegyzem, az elképzeléseddel vastagon sértenéd a demokratikus jogállamiság egyik nagyon fontos alappillérét is, a jogbiztonságot. És már pusztán ezzel kivitelezhetetlenné vált ötleted jogi szempontból.
És akkor ennek tekintetében megsértenéd a visszamenőlegesség alkotmányos tilalmát is.
Személyiségi jogokat és a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos jogokat is sértenél.

Pusztán azon az alapon, hogy valaki gazdag, nem indíthatsz alkotményos keretek között vizsgálatot. A gazdagság ténye nem jogalap egy eljárás megindítására. Megalapozott gyanú kell.

Persze, akkor meg még fennáll az elévülés jogintézménye is.

Szóval mindazt, amit leírtál alkotmányos és demokratikus alapon nem tudod megvalósítani. Rettentő sok leküzdhetetlem jogi akadályba ütköznél.
paragrafus
@sisak: Kik lennének a szakértők?
Miylan szakterületről választanál szakértőt?
Milyen alapon választanád ki őket?
Mennyit fizetnél nekik ezért? Milyen kasszából?
Hogyan bizonyítanál minden kétséget kizáró módon?
Hogyan biztosítanád az ellenbizonyítás lehetőségét?

És akkor felvetném: valami ilyesmit akart a Keller László is annak idején közpénzügyi államtitkárként. Micsoda támadásban volt érte része. És mennyire keresztbe tettek neki jobboldalról. Egyetlen egy ügyét sem engedték, hogy bíróság elé kerüljön.
xu
@paragrafus: Ne az ügye kerüljön oda, hanem ...
ember
@paragrafus: Mondtam, attól függ milyen törvényt hoznak. Láttunk már ilyeneket a történelemben- mindent meg lehet tenni szabályosa, úgy ahogy sok lopás is teljesen szabályos volt.
eutanazia
Azt már bebizonyították, hogy egy gyermek fejlődéséhez ajánlott hogy 3 éves koráig az édesanyja legyen vele.
Sajnos én nem lehettem az enyéimmel otthon, így sok mindenből kimaradtam.
Az is igaz, nem jó ez így ahogy van.
Ismerek olyn anyát aki 15 évig nem dolgozott, csak szülte a gyerekeket. Mondjuk úgy, hogy mindnyájunk pénzéből maradhatott otthon. Nem irigylem tőle, mert nagyon sok munkával és felelősséggel jár ennyi gyerek nevelése, de azért előtte nem ártana valamit letenni az asztalra. Ha viszont azt nézem, hogy én munka mellett ugyanezt tettem akkor hol az igazság?
Vajon eltörlik a főállású anyaságot is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.