Gyerekcsínynek tudja be a 12 éves kiskunlacházi kislány elleni támadást az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Kolompár Orbán erről az ATV-nek nyilatkozott. A gazdasági bűncselekménnyel vádolt roma vezető visszautasítja a cigánybűnözés kifejezést, szerinte annak használata csak arra jó, hogy kollektív bűnössé nyilvánítsa a cigányságot.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: latorkuvasz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
xu
Már a gyerekcsínyek is modernizálódtak! Lemaradtam.
antonka
kolompár a saját édesanyjával szórakozzon, és majd ha az ő 12 éves lányát szorongatnák magyar fiatalok, azonnal rasszizmust kiáltana. azok a 16 évesek azonnal felnőttek lesznek. hiába tiltakozik, igenis gyalázatos bünügy, nem pedig gyerekcsiny. ha most nem büntetik meg őket, akkor megerősitve lesznek abba, hogy nekik mindent szabad. ha ezt megusszák, akkor tényleg a lakosság fog magának elégtételt szerezni, na és akkor tényleg elszabadul a pokol. vagy erre várnak? azért a magyarok még mindig többen vannak ezt nem kéne kolompár orbánnak elfelejteni.
xu
@antonka: Ezt akartam írni csak ez túl evidens volt. Azért egyet nem tudok megállni, legyen, ami lesz. A magyar emberek gyermekvállalása általában reális, hiszen annyit nemzenek, amennyit így-úgy képesek felnevelni. Másképpen fogalmazva nem történik gyerekgyártás az állami bevételek lefölözésére. Egy magyar embert ez nagyon sokkol, hiszen elveszthetik egyetlen gyermeküket. Kolompáréknál nem ez a helyzet. Ha egy elvész 10 ugrik a helyébe. Olyan, mint a szovjet hadsereg, csak sokkal rosszabb.
menasagh
Amit a cigány tesz az nem bűn, esetleg csínytevés...csak az ellene elkövetett dolgok számítanak terrorizmusnak.
Tcat
Erre már nem is nagyon lehet mit reagálni. Magyarország 2009...
lukacsjoco
Kolompár úr azt elfelejtette megemlíteni,hogy annak a kislánynak a szülei tartják el a "kis csínytevőket" is.
atia
Gyerekcsíny kiüríteni a zsebeit?? Én szívesen kiürítem Kolompár Orbán zsebeit:) Lehet, hogy többet találok benne mint a sajátomban és csak csínyt követtem el, mint kicsit éretlen felnőtt:) A gyerekcsínynek is van határa, és 16 évesen már nem éretlen gyerekek... Némelyik férjhez megy vagy megnősül ennyi idősen. Vagy talán az is gyerekcsíny? Ráadásul nem kiskorúak, és ha valakinek a zsebeiben kotorásznak, lerángatják a kerékpárjáról, akkor büntethetők is. Vagy ezeket én is megtehetem büntetlenül?
cadmagician
csintalakodjon orbánka az anyukájával. azzal. hát nem írom le mire gondolok...
jband
Mi a baj? Télleg gyerekcsíny! Nóri ügye is az. Honnan kéne tudni egynéhány 16 éves romának, hogy ha gyerekcsínyből zacskót húznak egy lány fejére miközben megerőszakolják, az nem csak elájul, hanem rögtön meg is fullad??
dr. prédikátor
Ezt a szarházi kolompárt mikor viszik már sittre??????!!!!!
xu
@alband: Nevetni fogsz, ha tanulmányozod a czigány kultúrát!

Különben Kolompinak csak gazdasági bűncselekménye van, de azért még itt nem sok embert ítéltek el.
reallatas
Tetszik tudni most már, hogy milyen az a felfogás, amibe belefér a 14 éven ululi bármit tehet nem büntethető, nos az ő hitvallásuk tradicionális felfogása szerint, bizonyos erőszak szintig, nem problematikus a gyerekek tette. De ha a tőbbségi társadalom gyereke a renitens az övékével szemben, abban a pillanatban fordul a kocka, s jön a vendetta válogatott trágárságokkal cizellálva.Ez sajnos natúr tapasztalat! Jó lesz ez így, nos nyugtával dícsérjük a napot.
szöszmösz
Az a baj, hogy ezek ilyen kis " csinytevők" és eltartottak maradnak.
xu
@reallatas: Számtalan országban levitték a büntethetőség határát!
Hilts
Kolompár Orbánnak meg inkább szakadt volna anyjába a feje!
Elnézést a szóhasználatért, de ez,amit a cigányok itt ma, Magyarországon ,,megélhetési bűnözés,stb." címszó alatt művelnek, példátlan.
xu
Mindenki elfelejti, hogy például a nemi téren is komoly cocialista erkölcs volt. A kiskorúakkal létesített sex viszonyt erőszakként értékelték. Most pedig nap, mint nap hallhatjuk, hogy 11-12 éves lyányok szülnek (a roma kultúra részesei). Azután be a lelenc-házba a gyerekkel és majd a társadalom adófizetői biztosítják a dohányt a felneveltetéséhez.
antonka
most olvastam, hogy csapatokat szerveznek a saját védelmükre. nolsza, mi már több 10 éve megszerveztük a csapatokat, de sajna nem tudnak megvédeni bennünket, mert ezekben van annyi rafinéria, hogy a büntethetetlen kölköket küldik az első sorba. ha 13 éves cigánylány sorba potyogtatja a gyerekeket az állam javára, 15 éves megy csinálja őket, akkor miért is nem lehet felelősségre vonni? hülye parlament, hülye törvények, és törvényes seggnyalás, csak tudnám hogy a hatalom miért nyalatja a seggüket, mit várnak tőlük, dolgozni nem dolgoznak, adót nem fizetnek, csak pénzbee, nagyon sok pénzbe van az államnak az eltartásuk /vagyis nekünk, állampolgároknak/ indokolják meg, hogy miért kell velük toleránsnak lennünk velük a végtelenségig. egyenesen mondják a pofánkba, de ez a hülyi ködösités, már tele a tököm vele.
antonka
tudjátok, amikor Szöghi tanárur elsodorta véletlenül a taknyos cigánylányt, azonnali agyonverés, és lemészárolás volt a válasz rá, akkor most a magyar szülök miért hagyják, majd évekig elpereskednek, járkálnak biroságra, aztán elévül a dolog, de legalább elégtételt vettek volna. /mellesleg a lánynak semmi SEMMI baja nem lett/ valahogy az az érzésem, hogy kikényszeritik az emberekbkől, hogy vegyék a saját kezükbe az igazságszolgáltatást, kolompár orbánnak üzenem, hogy előbb rakja tisztába a majsai és egyéb ügyeit, ülje le a sok milla sikkasztást, mert ugye abban a népcsoportban csak az számit embernek, aki legalább néhány évet ült. nosza be lehet vonulni, mert ha magyar ember sikkaszt, azt be szokták csukni, kiváncsi vagyok, de akkor nem lehet páváskodni a parlamentbe, nem lehet rasszizmust kántálni uton és utfélen, nem lehet elsősorba tronolni az övéi temetésén. remélem valamit mohácsiról is kikaparnak az ujságirók, és akkor együtt mehetnének, nagyon szép példánya mind kettő a fajtájának.
xu
Nekem az avatárom fejezi ki a véleményemet ezzel a kohánnyal kapcsolatban
5hazi
2009 Magyarország: Borsodi vajda nyilatkozik a millás adótartozásáról,hogy nam veszi el az A.P.E.H. a terpjáróját mert tudják,hogy jó ember!! Kolompár gyerekcsinynek nevezett galeri tettlegessége.EZEK NEM SZEREPELNEK SEM A B.T.K.-ban sem a P.T.K.-ban ,Itt egyet lehet tenni a törvények által itélkezni különben hamarosan elpattan a cérna a "rasszista" többségnél!
Diamont Frost
Látni,hogy kolompár ur is putriban szocializálódott,és nagyon jó csinytevéseken szórakoztak...
--- csakhogy!!! egy éplelkü rendes KISLÁNY, örök életére lelki nyomorékká vált, egy ilyen borzalmas attrocitás után, SOHA az életben nem lesz egészséges ember, ez az élmény elkiséri a sirig, és szenvedni fog ,iszonyodni fog a cigányoktól, fóbiái alakulnak ki., rettegni fog valahányszor cigányt lát...... őt ki fogja kártalanitani?---- lehet-e semmissé tenni egy ilyen élményt???--- Talán egy jó pszihológus segitségével....Sajnállak kislányom,borzalmas lehetet ártatlan kis lényednek mindezeken átmenni..... Apádnak lehetne egy pár jóembere,akik "elbeszélgetnének " ezekkel a rtréfás fickókkal azon, hogy" mivel szórakozzanak."
Ha az én gyerekemet bántották volna,én már megszerveztem volna egy kis elbeszélgetést, hogy elvenném a kedvüket a hasonlóktól........
eutanazia
@antonka: teljesen igazad van, nem tudok mit hozzáfűzni. Kolompár menjen a francba.
vsosika
Ma már munkanap van várom az Szdsz-s Lelkész úrtól,hogy bocsánatot kérjen a Kiskunlacháziaktól azért amit a cigány banda tett.Várom,hogy mindenki aki eddig elítélte a magyar bűnözést a cigányokkal szembe,most tegye meg a magyarokkal szembe elítélve a cigány bűnőzést.Azért nagyon kellemetlen,hogy ezek a kölkök tönkre vágták az Mszp és Szdsz futó politikai kampányát?Vajon most mit találnak ki hol gyullad fel valami vagy hova lőnek?
tunde04

aszzongya az atv-n a kolompárorbán, h gyerekcsínynek tudható be a 12 éves kislány elleni támadás.
na azt üzenem, kolompárnak, h ha 3-at kívánhatnék, mind a 3 kívánságom az lenne, h az ő 12 éves kislányát vagy unokáját molesztálja így 8 darab kancigány!!

Remélem erről a nyilatkozatáról is cikkezni fognak a külföldi lapok, úgy mint a cigányok elleni támadásról!
alband
Mivel az előző hozzászólásomat törölte a cenzúra,módosítanom kell:legyenKolompár minden családtagja ilyen gyerekcsíny áldozata!
zsbela
Ha az Ő fajtestvérei követnek el valamit, (akár gyilkosságot is) az csak egy csíny???? Az ilyen "embernek" minimum tettestársként BÖRTÖNBEN a helye!!!!!!!!!!!!!
Jenni
komolyan már idegrohamot kapok,ettől a hülye roma képviselöktől,hogy mondhat ilyet hogy gyerekcsíny?A gyerekcsíny az az lenne ha két egykorú lány vagy fiú játszanának,vagy megtréffálnák egymást,nem 8 gyerek egy ellen és ilyen szemét módon,én is roma vagyok,de ez már felháborító amit csinálnak a képviselők.Ugyanennyi erővel mások meg mondhatják azt a romák elleni támadásokra hogy csak játszadozás volt,ha az egyiket elítéli Kolompár akkor ítélje el a másik bűncselekményt is,mert így nagyon egyoldalú a dolog,komolyan mondom nem tudom hogy hogy kerülhetett ilyen posztra.
Jenni
@Jenni: még annyit,hogy Kolompár Orbán kiemeli a romák elleni támadásokat,oké csak akkor azon is elkéne gondolkoznia hogy az a 12 éves lány mit élt át,és hogy hogy érezheti magát,sztem ugyanolyan fontos elítélni mindkettő bűncselekményt,és nem azt mondani hogy gyerekcsíny volt..
jband
@Jenni: Hát ha valódi vagy, és tényleg egy 16éves roma lány akkor le a kalappal. Ezek szerint te tudod, hogy nem csak úgy lehet élni, mint a kisebbség nagy többsége. De attól félek inkább kamu a reg, hogy valaki mentesítve a raszizmus gyanúja alól így mondhassa ki amit a roma kérdésről gondol..
Jenni
@jband: én kamu? csak azért mert normálisan gondolkodom?vicces,de biztosítlak hogy 16 éves roma vagyok,és én így gondolkodom ennyi.
jband
@Jenni: Na jó. Elhiszem. De akkor is fura. 16 éves, lány, roma, és szídja a politikusokat, és nem áll ki a romák mellett.
Jenni
@jband: én kiállok a romák mellett,de nem mindig,pl akkor amikor nincs igazuk,szerintem ez így korrekt,én már eleve nem szeretem a politikát innen ered hogy a politikusokat sem.
jband
@Jenni: gyorsinterjú veled: Te szerinted igaz, hogy fajgyűlöletből, idegen romákat ilyen jól szervezetten ölt meg egy halálbrigád? Vagy szerinted is a sajtó és a politika gerjeszti az ügyet? Mi lenne ha kiderülne, hogy Nórit egy fehér nagyszájú polgárőr ölte meg, a romákat meg egy másik roma személyes ügyek miatt? Amúgy bennem tapasztalati alapon vannak előítéletek, Nóri ügyében mégsem merült fel bennem az elején, hogy romák lettek volna. De pl ez a 8an kirabolunk egy 12éves kislányt ez olyan tipikus. Bocs érte de nem tudom elképzelni, h 8 fehér srác tesz ilyet egy roma lányal. És ezzel nem azt mondom, hogy minden roma ilyen, hanem hogy van ilyen is sajnos a romák közt.
adsl70
Kolompar egy gerinctelen megelhetesi csolo. Tobb szot felesleges ra es amit kepvisel pazarolni, mert amit ilyen hiteltelen ember kepvisel az maga is kamuva valik.
Jenni
@jband: Erre még én sem tudhatom a választ,vagy igen,vagy nem,de szerintem ez a nagy ellenségeskedés mindkét féltől egy megrendezett dolog,lehet hogy fajgyűlöletből ölik a romákat,de az is lehet hogy ezzel vannak megbízva,így addig is ezzel foglalkoznak az emberek és így elterelik a kormányról a figyelmet ezt nem tudhatom,csak elképzeléseim vannak,mindegy ki teszi ezeket,kapja meg a bűntetését,de azok is akik megtámadták a 12 éves Nórát,meg akik megölték Cozmát és Nórit.Szerintem ha kiderülne hogy a romák ölték meg a romákat és Nórit meg nemromák,akkor nem lenne abból felháborodás,de viszont ha fordítva derülne ki pl. hogy a romákat romák ölték meg,és Nórit is akkor viszont igen.Az előítélet mindig mindenkibe benne van,hiába mondja hogy nem,és szerintem mi nekünk romáknak azért kell tenni sokkal többet hogy megszűnjenek ezek az előítéletek velünk kapcsolatba,én azt mondom hogy néhány roma tényleg nagyon aljas módon él,nem tud beilleszkedni egy közösségbe,de még mindig vannak a kivételek és az a baj hogy az előítélettel mindig a kivételek szívják meg,én nálam itt senki sem utálja azokat a romákat akik miatt most ez a nagy felháborodás van,én csak annyit mindig hogy mindenkinek adjatok egy esélyt hogy megismerjétek,hogy betudja bizonyítani hogy más mint,akik miatt kialakult ez a vélemény a romákról.
jband
@Jenni: Hihetetlen vagy!:D Bocsi. A roma dolgon már túljutottam de hogy 16 éves vagy!? Túl sokat olvasol híreket. Nyomás msn-re!:D
Jenni
@jband: mindenki ezt mondja,de nem tudom mért meglepő,szerintem sokkal több mindenkinek kéne így gondolkodnia pl. a romáknak és akkor nem lenne semmi baj.:)
(közbe az msn is megy).:D
démon
Akkor is ezt mondaná,ha az ő gyerekével történt volna,egy magyar elkövetővel.Egyből rasszizmusról prédikált volna.
démon
antonka
Te rosszabb vagy mint a cigányok.Ennyire nem lehetsz elvakult.
antonka
ojoco! nem vagyok elvakult,csak nagyon közelről figyelem a dolgokat. már irtam pár helyen, ugyhogy hidd el nekem, ha mindent leirnák, és mások is leirnák amit gondolnak cenzurázatlanul, akkor égnének a vonalak. sajna belénkfolytják a szót, vagy letiltanak. semmi olyat nem irtam, ami nem igaz.
jband
Itt az elszigetelődés a probléma. Egy emberi faj van. És idővel, a különböző rasszok országhatárokon belül egybe kéne olvadjanak. Nagyon hosszú távon pedig világméretekben is talán. Ezt a folyamatot kéne felgyorsítanunk. több száz év után hogyan lehet még mindíg kissebbség az itt élő kissebbség?
Ez mindkét nép történelmi hibája, ha így elszigeteli magát. Hol vannak a vegyes házasságok? Iktassuk törvénybe, roma csak magyarral, magyar csak romával házasodhat.:D
Nekem már van is jelöltem.:p
saso13
milyen ember az olyan aki a salyát hordáját meglopja.16éves az egyik elkövetö de már három kölke van. nyilván afényre jönnek mint a legyek
jband
@Saso13: az a molylepke te nagyon süsü. A légy nem a fényre, hanem a kakira jön. Am 16évesen hogy lenne már valakinek 3gyereke??
Jenni
@saso13: "milyen ember az olyan aki salyát hordáját meglopja."

Ebben az egyben egyetértek veled,de a horda szót kicserélhetted volna.
jband
@Jenni: bocsi csak hülyülök. Imádom boszantani a Liebig Zsoltit a szexista oda nem illő kommentjeimmel. :p De amúgy tényleg elolvadok, az okos és szép nőktől mint te.:D
jband
@saso13: Na igen. A Blikk meg a Bors. Ez a 2 lap amire a legyek jönnek. Bármit megírnak csak szenzáció legyen. Én nem igazán hiszem. Jó most ott a 12évesen szült roma lány, de ezt tényleg nem hinném, hogy ilyen gyakori lenne. És 1anyától van a blikk szerint? Ha igen anyukájuk hány éves, és mért jár évek óta egy tizen éves fiúval?
saso13
jenni igazad van tullihegtem. tudod 37 év munkaviszonnyal után .28500szoc segélyt kapok és elöttem oda pofátlankodi a sor elejére a x személy és látom hogy joval tobbet vesz fel pénzt mint én és 30 év körüli sose dolgozott. ugy érzem te is fel lené háborodva
Jenni
@saso13: egyrészt meglehet érteni téged is,de ne ítéljél el addig másokat amig nem ismered őket.
Jenni
@jband: azért,mert először más volt a véleményed,és talán ezért.
jband
@Saso13: de miért is kap több segélyt? Lehet talán abból a segélyből több szájat etet mint te. A 16 éves srácnak van 3gyerek állításod szerint. Mondjuk kezdte 13évesen. Akkor évi 1. Ha ebből indulunk ki, az előtted álló 30évesnek 17gyereket és a 17évestől 4. 16évestől 3, 15évertől 2, 14évestől 1. Vagyis őszesen 10unokát is etetnie kell. Igy már nem is tünik olyan soknak az a segély mi? ÉS MOST BUCSÚZOK JENNI-M MERT GONOSZ ZSÓTIBÁ KITILT.;-)
Zolipapa
@jband: Én tudok vegyes magyar fiú-roma lány házasságáról. Ráadásul az illető férfi prominens személyiség. Ugyan elég ritka az ilyen, de mégis előfordul.
jband
@Jenni: Jó na picit ingadozik a véleményem ide oda. Lényeg, hogy bosszancsak valakit.:D
Jenni
@jband: csak engem ne légyszíves!:D
Zolipapa
@Zolipapa: Az előbbieket kiegészítve: megboldogult legény koromban én is csaptam a szelet cigány lánynak, sőt, ágyba is bújtam vele. Felejthetetlen élmény volt...
jband
@Jenni: Jó! Beismerem. Hatással voltál rám. 1elhittem, hogy valódivagy, 2 kicsit más szemszögből láttam a kérdést hála neked. De ne ítélj el a kommentjeim alapján, mint Zsóti.:'(
Jenni
@jband: én nem ítélek el senkit és szerintem Zsolti sem ilyen.:)
jband
@Zolipapa: ilyet ne írj ezé Zsolti gyilkol!:D Muszály volt ip-t is cserélnem egy hasonló kijelentésért.. Haragszom is rá nagyon..
antonka
zolipapa! lehet hogy felejthetetlen élmény volt az ágyba a cigánylánnyal, de feleségül nem akartad venni, és nem gondoltad, hogy a gyerekeid anyja legyen. vagyis egy kis kiruccanás volt a népek közötti sztrádán. de mindenki maradjon a saját oldalán, mert ha bevállal ilyen közösködést, akkor nagyon sok nyelnivalót válal be magának. tudom a szóvivő fiura gondoltál, de az azért nem kolompár orbán, hanem doktorival rendelkező cigánynő, és ugye nem kéne összemosni. attól függetlenül az a véleményem, hogy aki kivakarozott a putriból, nem szivesen tartja a kapcsolatot a rokonokkal. nem csodálom. akinek a Mátyás templomba volt az esküvöje , nem érzi jól magát a putriba, és még csak meg se szólhaja érte senki. ésannak a házasságnak még nagyon az elején járunk. majd meglátjuk 10-20 év mulva ha megérjük.
jband
@Zolipapa: amúgy sem lehet felejthetetlen. Ez is általánosítás és előítélet. (Még ha pozitív is.)
Lehet Jenni pl tök uncsi az ágyban.:p Bár anilyen vadítóan néz ki ezen a képen.. Hát nem is tudom...
Zolipapa
@xu: Kedves xu, igazat adok neked. Annyival azonban kiegészíteném, hogy nemcsak a volt szocialista törvény értékelte erőszaknak, de a mai is. Gondoljunk csak néhány évvel ezelőtt egy cigány kislányra (az eset nemzetközileg is nagy port vert fel), aki 11 évesen(!) már gyereket szült. Jóllehet, ő meg a pici baba apja (aki akkor 16 éves volt, tehát büntethető), hiába szerették egymást tiszta szívből, hiába akarta a dolgot a kislány is, a srácot mégis végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, megrontásért. Csak az akkori köztársasági elnök, Árpi bácsitól kapott kegyelem mentette meg a sittől, aki kegyelemből felfüggesztette három évi próbaidőre az ítélet végrehajtását.
jband
@Jenni: @zolipapa: @antonka: Én Jennit simán elvenném. Okos is, szép is. Mi kell még?:D
Jenni
@antonka: az én anyukám és apukám is pont ilyen eset,7 évet éltek együtt,és már 10 éve nincsenek együtt és mégis jól meg vannak,sokan csodálkoznak hogy hogy lehetnek ilyen jóba mikor nincsenek is együtt,apukám nemroma anyukám meg roma,és az a romanő pont nem a putriból emelkedett fel.És ha valaki szerelmes,legyen az kínai és indiai pár,akkor szerintem nem számít a bőrszín.Ez annyira nagyon hülyeség.
Zolipapa
@antonka: Én nem CSAK a diplomásokat meg a diploma nélkülieket értem, hanem globálisan. Ezek után én azt mondom, hogy roma létére le a kalappal előtte.
Zolipapa
@Jenni: Így van! Kedves Jenni, beírásaid alapján örömmel tapasztalom, hogy fiatal korod ellenére mekkora élettapasztalattal rendelkezel. Csak így tovább, kedves Jenni!
jband
@Jenni: (második fele) @zolipapa: 12 év alatt nemi erőszaknak számít 14 ig megrontásnak. Utána már mindent szabad, csak 18ig fotózni nem. Szóval nem megrontásért, hanem nemi erőszakért itélték el a srácot.
Jenni te meg mért vallod magad romának, ha apukád nem az. Ugyan anyira vallhatnád ezek szerint magad nemromának is.
jband
Enyi kalapdobálást. Na megyek. Nem bosszantom tovább a jónépet.:P
Jenni
@Zolipapa: azért nem rendelkezem nagy élettapasztalattal,csak meg van mindenről a véleményem.:)
Jenni
@jband: hosszú lenne mire elmagyaráznám:D
Zolipapa
@Jenni: ...és a helyesírásra is ügyeltem volna, ugyanis a saját az pontos J, nem pedig LY. Legközelebb már lesz olyan, aki azt írja, hogy PAPAGÁLY?
jband
@Jenni: Pedig ez most komolyan érdekel.
Zolipapa
@jband: És ez miért baj? Nem hallottál még vegyes házasságról/kapcsolatról?
jband
@zolipapa: Ja télleg! Ez tök kiment a fejemből.:D
Jenni
@jband: nekem mindegy ez a kérdés,de úgy is romának látszok,meg milyen lenne ha azt mondanám hogy nem vagyok roma?egy picit furán érezném magam,mindkettő vagyok.
antonka
nagyon nagyon szorosnak és erősnek kell lenni annak a kapcsolatnak, amelyik a különbségek ellenére bele mer vágni a közös életbe. sajna már nem divat a holtomiglan holtodiglan, és az első komolyabb probléma után az egyszerübb utat választják. egyet viszont biztosan tudok. két nép, két kultura, ami még csak nem is hasonlit egymásra.nagyon sokat kell engedni vagy az egyiknek, vagy a másiknak ahhoz hogy ne legyen probléma. de aki ezt bevállalja ám rajta, én elsősorban az igénytelenségük miatt nem állhatom a cigányokat. már leirtam 100-szor, hogy a tisztaság, a rend, a kulturált környezet nem pénzkérdés. hogy nem lógnak rongyok mindenütt, hogy nem szemétdomb az udvar, ez megint nem pénzkérdés. szóval itt a kulturák különbözősége. ők ezt észre se veszik.
Jenni
@antonka: tisztelet a kivételnek ugye?
Amúgy meg már nagyon kevés olyan roma él aki még mindig a régi kultúrához tartja magát,pl. az én családom már teljesen elhagyta a roma szokásokat.
jband
@Jenni: De nem pont a kivétel erősíti a szabályt?
@antonka: én amúgy a nagy kultúrálódást nem értem. Mért kéne egy arabnak muszlim hitünek és vegetáriánusnak lenni, egy zsidó származásúnak zsidó vallásúnak, vagy egy izraeli miniszterelnöknek, zsidó származásúnak és zsidó vallásúnak, vagy egy magyar miniszterelnöknek magyar származásúnak, keresztény vallásúnak lennie? Mért ne lehetne egy roma származásu muszlim hitű párttag kínában? Amúgy meg mind kapja be a kultúrájával együtt. Nem vagyok se keresztény, se muszlim se rtb. Nincs kultúrám. Fogalmam sincs a származásomról. Én ember vagyok. Én a környezetemhez alkalmaszkodom. A barátnőmhöz, a családomhoz, a szomszédaimhoz, ők meg hozzám, ha nem akarnak meghalni.:D
Jenni
@jband: Én nem ítélek el senkit sem,én nekem mindenki ugyanolyan:ember,és mindegy milyen a bőrszíne,vallása,hogy hogy néz ki az is mindegy,én a tettei alapján ítélek meg embereket,nem a kinézete,vagy éppen a vallása alapján.Szerintem így kéne mindenkinek tennie.
jband
@Jenni: Azért ha egy Arab kinézetű repcsi pilóta közölné, hogy kicsit el kell térni az útiránytól, de ne aggódj, legalább közelről láthatot az amcsi szabadság szobrot, picit jobban beparáznál mintha, egy fekete pilóta mondaná ugyanezt. Nemde?
Jenni
@jband: de,így van,de attól még az araboknál sem mindenki terrorista:)
jband
@Jenni: Vagy ha egy fehér srác udvarol, jobban gyanakszol a szándékai komolysága miatt, mintha egy roma udvarol. Nem?
jband
@Jenni: Na látod, h benned is van előítélet. Máris nem adod meg az Arab pilótának ugyan azt mint egy feketének. A tettei helyett 6db Arab ember cselekedete miatt előítéleted van egy egész fajjal szemben. De nem csak neked. Soha többé nem szaldhat egy arab a reptéren ha késésben van mert lelövik, ha csak a gépe után szaladt akkor is. A pilóta nem mehet hátra az utasokhoz mert azok rögtön leugrálnak a gépről. Mit is akarok ezzel mondani? Évikati? Valaki?
Mert én is félnék a gépen, pedig nagyon szomorúnak tartom, hogy fél tucat terrorista, több százmilliónyi vele azonos származású éldtét tette tönkre a cselekedetével.
Jenni
@jband: most nem értelek,szerintem nem értetted amit írtam...
jband
@Jenni: De értettem. Azt mondtad, hogy jobban megijednél egy furcsán viselkedő arab pilótától, mint egy feketétől. Vagyis hiába tudod, h nem minden arab terrorista, szivesebben repülsz fekete pilótával mint arabbal. Vagyis van benned előitélet. Persze ha megismerkedsz egy arabbal, és nem hív rögtön repülni, akkor adsz neki esélyt hogy 'javítson' az előítéleteden.
És ha már ismered személyesen, Őt a tettei alapján ítéled meg.
Jenni
@jband: Azt írtad hogy ha lenne egy arab kinézetű pilóta,és ő mondaná hogy: h kicsit el kell térni az útiránytól, de ne aggódj, legalább közelről láthatot az amcsi szabadság szobrot,akkor jó hogy beparáznák.De ez nem azt jelenti hogy arab kinézetű pilótával kevésbé utaznék mint egy feketével.
jband
@Jenni: Azt mondtam, hogy ha egy arab mondaná jobban beparáznál mintha egy fekete mondaná. Vagyis ugyan azt a mondatot két más származású embertől másképp ítélnéd meg. Ezzel arra akartam utalni, h mindenkiben vannak előítéletek, és hiába szeretnéd te sem tudsz csak a tettei alapján megítélni egy embert. Hiába éled át te is a helyzetét, amikor téged ítélnek meg, és pl egy szórólapot 3szor olyan nehezen tudsz átadni egy járókelőnek, mint egy szőke osztálytársad. És az az arab meg ha egy zsidót lát ő neki is vannak előítéletei. Stb. Stb.
Jenni
@jband: akkor én értettem félre,azt nem láttam hogy a fekete ember is ezt mondaná,de akkor így már értem.Mondjuk ez igaz,mert én is leírtam már egyszer.
jband
@Jenni: De úgy egyet értek az antonkának irtaddal, hogy az előzetes itéleteinken meg kell tanulni felülemelkedni, és a közvetlen környezetünkben élőket a tettei alapján kell megítélni. De ettől még megijedhetünk ha arab a pilóta.. És ettől még téged csíphetlek. Akár feleségül is vehetlek. Tök jól kijöhetek a családoddal, és te az enyémmel, de a szórólapot akkor is sajnos szivesebben veszem el egy szőke lánytól.
eutanazia



"...Nincs munkaviszonyom, nem voltam sohasem diák és nem hordok 250
grammnál könnyebb aranyláncot. A világ egyik legegyszerűbb és
legprimitívebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül csak a megyénkben
félmillióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: kandesz
rakló. Magyarnak hisznek, ha külföldre megyek és nagyon örülök, hogy a
magyar politika összekeveri az igazságszolgáltatást a rasszizmussal.
Büszkén gondolok anyámra, mindkét apámra és a tizenhat különböző
vezetéknevű féltestvéremre. Nem szeretem a Magyar Gárdát, a rosszul
helyszínelő rendőröket és az olaszliszkai sofőröket. Itt élek Európa
szívében, mégis azt mondják, nem vagyok idevaló. Enyingen mi vagyunk a
császárok, és igenis nálunk vannak Európa legterrorizálhatóbb
magyarjai Magyarország, én benépesítelek!..."
antonka
nagyon jól összeszedted. gratula, ez volt a nap, sőt a hét kommentje, pedig ma már csütörtök este van. Boldog és hosszu életet kivánok eutanazia!
jband
@Jenni: Bocsi nem akartalak megbántani. Most vissza olvasva ez a szórólapos dolog nem úgy jön le amire céloztam. Nem rosszindulatból nem veszem el, hanem aluljárókban bevett szokás szórólapot csalinak használni, és erre akartam célozni. Szerintem sokan ismerik a jelenséget, csak nem gondoltam bele, hogy fest a fenti szövegkörnyezetben. Szal sorry!
5hazi
@eutanazia: TIÉD a heti pirospont!!!
eutanazia
@5hazi: @antonka: Köszönöm, de nem az én érdemem én csak bemásoltam, amit egyik barátom küldött!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.