Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár és nem keresek havi egy milliót sem. De ha keresnék, akkor is kevesebb mint 50%-át kapnám meg a fizetésemnek, vagy is 480 320 Ft-ot. És ez a munkáltatómnak mennyibe lenne? Kereken 1 336 950 Ft-ba. De tudom, fogjam be, fizessek, ne lázadjak, ne hőbörögjek és ne dolgozzak feketén. Legyek elégedett, vagy el is mehetek...

Feltöltő: Hoppare
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Herczeg Zoltán
Szerintem csak úgy tesztek, mintha. Az a rendőr, akinek havi 92.000 a nettója, ami teljes egészében elmegy a rezsire, kajára, családra, és negatív a szaldó hó végén, az vajon él? Én ezt nem hívom életnek, ez létezés csak, puszta vegetálás. Mindegy, hogy városban vagy vidéken, rendőr vagy tanár, esztergályos vagy hivatalnok, idős vagy fiatal.

Él az, aki emberként él: esetenként moziba, színházba, koncertre jár, étteremben (is) étkezik, nyaral, telel, van autója, internete, lakása, új ruhái, társaságba jár, szocializálódik, mindezektől teljes, boldog, tehát úgy tesz, mint egy ember, mint pl. civilizált nyugati országokban egy átlagos. Él. Én erre gondoltam. Ezt hogy havi 100 ezerből?
nanena
A megmaradó 1/3-ad nagy része is adóba megy. Illeték, kommunális adó, gépjárműadó, forgalmi adó, üzemanyag járulékai, stb. Számításaim szerint kb. 10% marad, amit félretehetek, vagy magamra fordíthatok. Igaz, ekkor is van kamatadó, idegenforgalmi adó, stb. Vagyis gyakorlatilag azért dolgozunk, hogy adót fizethessünk. S esetleg mégse haljunk éhen.
blaci
@Horizont: Ő csak a vágyait ecsetelte.....
Szerintem igaza van!!! Amit leírt,nem muszáj,de legalább legyen rá lehetősége!!!!
Mert én is megkérdezném : HOL VAN AZ A K::VA SOK PÉNZ!!!
Vigasz legyen Zoltánnak:-Rendőröknek legalább tuti az állása,
-tuti a nyugdíja,ráadásul 25év után,és beszámítják még talán az óvodát is a szolg.idejükbe....
Azért mi,dolgozó nép,mégis húzhatjuk 65-ig az igát...
nanena
@Horizont: A különbség, hogy ki mit tart az élet minőségének, értelmének, egyáltalán létnek, mik is vagyunk. Az én gondolkozásom a tiedhez hasonlít. S talán azért tartunk ott, ahol, mert a másik gondolkozás most az uralkodó. Anyag, fogyasztás, vágyak, termelés, növekedés.
echobear
Sziasztok.
Én egyetemi végzettséggel dolgozok egy olyan pénzintézeti központban vidéken, ahol nem viccelek 85.000 Forintot kapok nettóban azért hogy egyszerre több területen is megálhassam a helyem itt bent egy fizetésért. Se pótlék, se túlóra pénz nincs (csak nagyon indokolt esetben). Egyéni szocprobléma... mondhatjátok. Igazatok van. Minenkinek az fáj ami a saját bőre problémája. Más céghez menjek? Könnyűnek hangzik, 1 éve próbálok. Örülhetek és befoghatom a számat mert gyönyörű munkahelyen dolgozok, Ez igaz, jobbat nem találni amerre ellát az alföldiek szeme... Minden viszonyítás kérdése. Szeretem a hazám, mégis könnyes szemmel búcsút kell intsek a párommal egy olyan szomszédunkba ahol a Minimálbér 1.000 Euro (kb 870 Euro netto). Ahol még a pénzem több mint negyedét félrementhetem ha csak takarítani megyek el... Szánalom szánalom hátán ami nálunk működik. Bocs de én szót fogadok Gyurcsótánynak... Gugli segítségével hamar kiderül hogy az ottani élet költségei szinte megegyeznek egy szolid Bp-i élet költégeivel...
www.origo.hu/allas/aktualis/20070705-1000-euro-lesz-a-minimalber-ausztriaban.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.