A magyar munkavállalók az EU-s átlagkereset 67 százalékát viszik haza. A KSH szerint a budapestiek keresik a legtöbbet, az országos átlagkereset 1,2 szeresét kapták meg a hó végén 2023-ban. Magyarország nem rugaszkodott el a magas bérszinttel jellemezhető országok irányába, az egy főre jutó fogyasztásban már csak Bulgáriát előzzük meg. Magyarország továbbra is az alacsony bérszinttel versenyez,

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kis matyar (rém)álom

„Magyarország nem rugaszkodott el a magas bérszinttel jellemezhető országok irányába, ….Magyarország továbbra is az alacsony bérszinttel versenyez”

A derék economX.hu „Erről álmodnak a magyarok, főleg a Szabolcsban élők vannak elkeseredve” címmel számol be az átlagkereset alakulásáról 2023-ban. Ismerteti a a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a GKI Gazdaságkutató Zrt. valamint az Eurostat héten publikált adatai.
Ki kell emeljem, a leadben meh is tettem az utóbbi megállapítását: „Magyarország nem rugaszkodott el a magas bérszinttel jellemezhető országok irányába, az egy főre jutó fogyasztásban már csak Bulgáriát előzzük meg. Magyarország továbbra is az alacsony bérszinttel versenyez, ami relatív lassabb gazdasági felzárkózáshoz vezet, mint a humántőkébe való befektetés.”
Hozzátéve. hogy: „A 13 eurós egy órára jutó teljes bérköltség (adókkal és járulékokkal együtt) az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, ami továbbra is olyan vállalatok számára jelent vonzerőt, amelyek az olcsó munkaerőre helyezik a hangsúlyt, mintsem a magas képzettségre és a nagy hozzáadott érték teremtésére.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.