Nem kapott bizonyítványt egy gimnazista fiú, mert nem fizette be a jövő évi tankönyvei árát. mindezt úgy, hogy a vonatkozó jogszabály szerint a bizonyítvány kiadását semmilyen indokkal nem lehet megtagadni a diáktól...

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zia
Az igazgató ugyanakkor elismerte, hogy ő maga mondta kollégáinak, hogy figyelmeztessék a diákokat: aki nem fizeti ki a tankönyvek árát, nem kap bizonyítványt.

Hangsúlyozta, hogy mindezt nevelési célzattal tette. Hogy a gyerekek megértsék: nem csak jogaik, de kötelezettségeik is vannak. Az persze már egy másik kérdés, hogy nevelhet-e úgy egy intézmény, hogy közben ő maga törvényt sért. A jogszabály szerint ugyanis a bizonyítvány kiadását semmilyen indokkal nem lehet megtagadni a diáktól.

Úgylátszik itt már mindent meglehet tenni.
tsabeeka
azt értem, és egyet is értek vele, hogy ez most így jogszabályellenes, az ilyen igazgatót azonnal le kéne váltani.
viszont az ötlet jó, bele kellene venni ezután a jogszabályba, hogy akinek tartozása van, az ne kaphasson bizonyítványt. egyébként nem egy elrugaszkodott dolog, diplomát, de néhol még abszolútóriumot sem adnak ki annak, aki pl tartozik az egyetemi könyvtárnak.
Nemezis
Ez persze a purgyékat nem érinti, mert azok ingyen kapják a könyvet is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.