Élő tehénnel tüntettek a tejtermelők Budapesten, a Belvárosban, az Európai Unió Háza előtt - azt akarják, hogy az unió fagyassza be a tejkvótákat, vagyis a számokat, melyek meghatározzák, hogy melyik ország mennyi tejet termelhet. Túlkínálat van ugyanis régóta, ezért a tej felvásárlási ára az elmúlt másfél évben Magyarországon majdnem a felére csökkent. 10 ezer ember marad munka nélkül, ha tönkremegy a tejgazdaság.

Forrás: Tények.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zia
az elmúlt másfél évben majdnem felére csökkent a tej felvásárlási ára, 95 helyett már csak 45 forintot kapnak érte.

Mi pedig fizetünk érte 200 at
xu
@zia: Azok után, hogy tejszínt, túrót, vajat, stb... kivonnak belőle és marad a fehér víz! Egyszer kiszámoltam, amikor még a paraszttól vettem a friss tejet, hogy 20 forintból (ennyiért adta; a leadási ár 15 volt) mennyi a tej ára, ami vissza marad, ha különböző eljárásokkal nemesebb terméket állítok elő. A tejszín az minden esetben le lett fölözve. Az eljárások nem voltak energia és munkaigényesek, ezért azt nem számoltam bele (szállítást sem). Így 1 liter tej, akkor 2-3 forintba került nekem és sokkal tartalmasabb volt kizsigerelve is, mint a bolti. Ezt a lobbyt is valami nagy ember lovagolja, ill. tehenegeli!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.