A szekértáborok nem valaki mellett, hanem valaki ellenében szerveződnek, a hatalomért a másodvonal harcol.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@xu: Na így már több nemzet eladta a lelkét! Nem kell Münchebe menni, csak Budapestre, 1957 május elsejére-- Kádár adott is érte gulyást, 10 év után Dacia autót stb........
Bocs a bejegyzésre,de inkább vagyok "okos", mint nem gondolkodó tömeg! Utóbbi nem gondolkodik, hanem "csak" mozog.....amerre vezetik..
xu
@A STÍLUS MAGA AZ EMBER: Nem igazán értelek a 2. bekezdés kezdetén.
57 május 1-re nem emlékszek, de nem virslit és sört adtak?
10 évi várakozás után volt Trabant és Wartburg is! De nem "hidegháború" volt?
A kötélre nem sokat kellett várni: max a 18. életév betöltését (gondolom nem kell példát hoznom).
Még is Kádár János nagy érték volt, hiszen a földi maradványait is ellopták (azóta is kuss van róla).
Ha rosszul látom a kérdést, akkor szíves elnézésedet kérem! Üdv: xu
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@xu: Néhány dologban van azért gondom:

Én emlékszem '57 május 1-re: még néhol lehetett a falon olvasni, hogy MUK, amikor közel 200.000 ember éltette Kádárt!( fél évvel október után...)

Azután: ne kenjünk mindent a hidegháborúra! Értelmezhetem a beírásod úgyis, hogy: most azért lenne jobb az egypárti diktatúra, mert nincs hidegháború...Ezzel az erővel azt is állíthatnánk, hogy ma minden magyar garázsban lennie kell min 1 Aston Martinnak...-ugye nem ebben gondolkodsz?

És Kádár? Az ő temetésén is voltak 100.000-en, Nagy Imréék után egy hónappal...értékes? Nem ! Érdekes......
xu
@A STÍLUS MAGA AZ EMBER: Mi az a MUK?
Nem kenyek semmit; csupán azt mertem megemlíteni, hogy ezért nem kereskedtek a Nyugattal!
Ne értelmezzed, hanem olvasd szó szerint!! Én nem beszéltem pártról, pártokról! Se egyről, se kettőről, se 133-ről, amennyi - ha jól tudom - van hazánkban!
Aston Martint nem ismerem; így ehhez nem tudok hozzá szólni!
Jó! Akkor már régóta nem csak az értékeket lopják el; hanem mindent ami a kezük ügyébe akad! Ennyit tudok hozzá tenni kedves megszólításodhoz! :(
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@xu: Fiatal barárom! ( semmi sértőt ne érts bele)

A MUK egy rövidítés volt! A következő mondaté: "Márciusban újrakezdjük!" ( mármint a forradalmat.....Mansfeld Péter történetét pedig ismesem....

Egypártrendszerről pedig írtál, így: (idézlek):"Ha a democsokrácia=nyomor; akkor nem kérek belőle! "

Ha valaki a rendszerváltáskor azt hitte, hogy a kapitalizmus= Szeretetszolgálat, akkor az idióta volt, s egy kötelező irodalmat legalább elolvashatott volna, amiből kiderül. A KAPITALIZMUS= VERSENGÉS, MELYNEK VANNAK GYŐZTESEI, VESZTESEI! mINDENKI AZ ELSŐBE SOROLTA MAGÁT...( A SOK ARC.... ÉS SZERENCSÉTLEN...)

Ugye a 133-as számon azért Te is mosolyogtál ugye, amikor leírtad.....Ez statisztikai adat! A parlament mást mutat!

Ha nem tudod mi az az Aston Martin, akkor nem vesztettél semmit, nem fáj érte legalább a szived!

A lopásról csak annyit: sokszor mondják, hogy azért kell sok fizetés a magas beosztású embereknek , hogy ne lehessen megvesztegetni...nos, akit meg lehet vesztegetni,annak mindegy, hogy mennyi a fizetése!

Van egy mondás, ami nagyon igaz: Aki szereti a hurkát és a politikát, az ne nézze, hogy hogyan csinálják............nos ez nem kivételez a politikusok között
xu
@A STÍLUS MAGA AZ EMBER: Köszi! Erre a MUK-ra nem emlékeztem. Bár manapság a tanukra jellemző a feledékenység (azért már ragad valami rám a példaadóktól).
Én is tudom, hogy a kapitalizmusban nem gond, ha néhány % (10-et is olvastam már) elhullik. Igazándiból a versennyel (értelmes versennyel) egyet értek, csak az állam ilyen mérvű beavatkozását nem fogom, hiszen a szabad piaci versenyt - állítólag - nem szabad mindenféle eszközzel gátolni, befolyásolni (1-2 eszköz van elfogadva). Viszont a kapitalizmus nem csupán a versenyről szól, hiszen az állam apparátus és a kiszolgáló személyzete (tisztviselők, közalkalmazottak, rendőrök, ... nem versenyzők. Ezeknek a tisztességes megélhetését biztosítani kell. Itt van a nagy gond!
133 párt van bejegyezve nagyjából. Ezt az EP választás előtt néztem. Le is döbbentem, hogy milyen óriási országban élek. Megtalálható a NET-en (kabaré helyett érdekes bele nézni).
Igazad van! Nincs annyi pénz, hogy azt ne akarnák növelni megvesztegetés révén is.
Ez a hurkás dolog nagyon jó! Csak az a baj, hogy mindezt lenyomják a torkunkon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.