Hazai pénz híján Romániától kér segítséget Kétegyháza.

Forrás: w3.beol.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Nyugodtan adhatnak...ugyanis ha figyelembe vesszük, hogy hány iskolát finanszíroz a magyar állam Romániába, akkor ők nagyon le vannak maradva
.
xu
@gondolkodo: Ennyire! Elvakítja őket a pénzük csillogása, megsüketíti a pénzük csengése. Ha ezt felkapja a világsajtó, 2 pofával fognak rajtunk röhögni!
gondolkodo
@xu:
Na ja, és mennyi munkába keül kiharcolni magunknak, hogy közröhej tárgya legyünk!

@menasagh: Nem veszem figyelembe! Előbb saját házunktáján rakjunk rendet, aztán kritizáljunk mást. Segíteni is kell, de nem feltétlen a mi rovásunkra!
xu
@menasagh: @gondolkodo: Más a leányzó fekvése! Míg hazánkban elvétve van román iskola; addig a környező országokban vannak magyar iskolák, egyetemek. Míg a románoknak nem érdekük fenntartani a magyarországi román iskolákat; Nekünk viszont talán kötelességünk is, hiszen nagyon sok magyar ember szakadt el az anyaországtól. Bár besegíthetnének azok a nagyhatalmak, akik ezt a helyzetet előidézték!

Margóra jegyzem meg, hogy nekem is szimpi a 64 vármegye; bár meggyőződésem, hogy nem tudtuk volna mi sem egybetartani (ha jól tudom kb. 1/3 volt magyar). Széthullottak az uniók (még ha megpróbálták is autonom területeknek nevezni). Egyetlen ellenpéldaként csak USA említhető, akik egyben vannak; mert mindent megtesznek ennek érdekében (pl: önálló állami trv-k).
menasagh
Valamit vagy rosszul írtam, vagy rosszul értelmeztetek.....azt akartam kifejezni, hogy ha már pénzt kértek az iskola felújítására, amit véghez akarnak vinni, akkor nembaj ha azt a román állam finanszírozza....
xu
@menasagh: Érthető voltál számomra. Kutlászkodtam, de a nemzetiségi magyar iskolák (külföldi) finanszírozásáról nem találtam semmi érdemlegeset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.