Az esztergomi Szt. István Gimnázium egyik tanára Balázs öngyilkosságáról.

Forrás: tenyek.tv2.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Szegény gyerek! -nem kellett volna ezt tennie! Tettével nem csak szüleinek, de minden ismerősének bánatot okozott!
Nyugodjék békében, legyen Neki könnyű a föld!

Más kérdés a tanárok felelőssége.
Kis tűz is tűz, a tanár is ember. A kettő együtt: nem csoda, ha a tanár kiakad. Legyünk tárgyilagosak: otthon a szülő is ezt tenné!Ha nem követte volna el Balázs sajnálatos öngyikosságát, a tanár akkor is felelősségre vonható lenne, mert a legkisebb, már eloltott tüzet is jelenteni kell!
Szerintem ez az egész felhajtás a tanárok fegyelmi felelősségre vonásával az '50-es, '60-as évek koncepciós pereire emlékeztet!

Ismételve: sajnálatos dolog történt, együttérzésem szüleinek!
Vera1944
Az egyik fővárosi gimnáziumban egy tanuló azzal játszadozott az órán, hogy az öngyujtóját gyujtogatta, majd az előtte ülő leánynak a haját sikerült meggyújtania. Komoly figyelmeztetést kapott de nem volt mégsem elég komoly, ugyanott folytatta később. Ismét sikerült az előtte ülőnek a haját meggyujtania. Erre már összehivták a fegyelmit és a gyermeket eltanácsolták, azaz kirúgták, amiért a szülő úgy tiltakozott, hogy az of-nek beigérte a verést. Mérhetetlenül sajnálom a gyermeket, de az iskola mégsem arra való, hogy efféle "szórakozással" töltsék el a szünetet. Részvétem a családnak.
Garnela
@Vera1944: Méh ha a szünetet töltenék azzal..sokszor az órát is!
gondolkodo
@Vera1944: A cikkben leírott esetben a tanároknak KÖTELESSÉGÜK volt szólni. a gyerek ÖNKÉNT rossz módszert választott a feddés reakciójául.
Nem akarok ismeretlenül következtetést levonni, de szerintem eddíg sokmindent megkapott, azért furcsa lett, hogy nem minden úgy van jól, ahogy Ő csinálja. Persze, mindez csak találgatás, ezen kívül számtalan oka lehet még. A valódi okot már soha, senki nem fogja megtudni, azt az űrt, amit családjában hagyott, már semmivel sem tudják eltüntetni. (A "ha nem tehetem azt, amit akarok, meglátjátok, mi lesz nélkülem" gondolkodást én zsarolásnak tartom. Ám nem írom le, mert holtakról jót, vagy semmit!)
Vera1944
Erre gondoltam én is. A családdal együttérzek, őszinte részvétem, ők a gyermeküket vesztették el.
menasagh
Szóval ha esetleg felgyújtja az iskolát az nem baj, viszont megróni érte az már fegyelmivel jár......szóval aki az ilyen tetteket pártfogolja, az miért nem megy a vonat elé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.