Évekig egyetlen forint önkormányzati támogatást, de még ingyen ebédet és tűzifát sem kap Hódmezővásárhelyen az a segélyezett, aki egészséges, de nem fogadja el a felkínált közmunkát. A Csongrád megyei város vezetőit meglepte és elkeserítette, hogy az érintettek felét még ezzel sem lehetett munkára fogni. Akadt, aki arra hivatkozott, hogy allergiás a napsütésre, más pedig azt mondta, hogy megalázó lenne, ha az ismerősei azt látnák, füvet nyír egy parkban. Pedig ezért a munkáért 30 ezer forinttal többet kaptak volna, mint amennyi a segély összege volt.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsbela
@Csubaka: A Közveszélyes munkakerülést (KMK-t), mint büntetési nemet, az 1989. évi XIII. törvény hatályon kívül helyezte.
Ezért írtam, hogy az ehhez hasonló tartalmú jogszabályt kell ismét megalkotni.
zia
Aki nem akar dolgozni, az mindig talál valami kifogást.
Szerintem a minka nem megalázó, ha segélyből kellene tengődnöm ......nos nekem az lenne a megalázó.
Annak idején nekem azt tanították, mindegy milyen munkát végzünk a lényeg az, hogy jól végezzük.
Minden munka hasznos, mert nem lehet mindenki akadémikus, az utcaseprőkre ugyanolyan szükség van, mint a termelő munkát végzőkre...
MaxGraf
@Vera1944: A javaslatod amit itt leirtál az életben van és müködik Németországban.Akkor és annak jár segély aki a heti 30 órát ledolgozta.Kivétel a beteg,az öreg,vagy igazoltan rokkant "páciens"! Azért 30 óra,hogy legyen lehetösége munkát keresni ami idöbe telik..Miért lenne pl.ez a megoldás törvényellenes Magyarországon?

@zia: Azt úgy hivták régebben: A nem akarának nyögés a vége !
démon
Ezek inkább megdöglenek mint sem hogy dolgozzanak,volt egy pár munka társam közülük, megnyílvánulásuk: meg tudnám csinálni de nem akarom.Akkor miről is beszélünk?
reallatas
@zsbela: /ma, 18.19/ Tudod az a probléma, hogy azonnal elkezdik harsogni, fujj a Kádár rendszert akarjuk restaurációs törekvésekkel, no ne má! Pedig kellene valamilyen hasonló megoldás, ezt ők is látják.
eberti
Sok mindenre allergiásak,de a színesfémre,kábelekre,vasúti sínekre nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.