2009. július 17-én Ultimátumban szólította fel Mozgalmunk a teljes bankszférát, hogy fejezze be a magyar társadalom elleni rablógyilkos háborút, és hirdesse meg az árverezési és kilakoltatási moratóriumot az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált hitelesek jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonára vonatkozóan..... Eredmény?

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kekesfekete
A cikk végén egy hozzászólás, amit ide másolok.
Tud erről valaki valamit bővebben?
"Nem vagyok a terület szakértője, ám kicsit sejlik. Még tavaly olvastam egy ezzel kapcsolatos szakcikket, azt megelőzően, hogy a hitelek „bedőlése” megkezdődött volna. A cikk azt fejtegette, már eleve a deviza alapú hitelek törvénytelenek, legalábbis nagy trükk, nem szabadott volna megengedni, hogy a bankok ilyen konstrukcióval álljanak elő. A dolognak az a lényege, hogy az ügyfél tulajdonképpen soha nem látta azt a külföldi fizetőeszközt, amelyhez viszonyítva lett ezeknek a hiteleknek a törlesztő részletei, visszafizetési feltételei megállapítva. A bankok hozzá sem nyúltak, meg sem mozgattak ilyen pénzeket, sem előtte, sem utána. Mindig csak forint elszámolása történt. Tehát olyan banki kölcsönért-szolgáltatásért fizet most az ügyfél, amelyet meg sem kapott, illetőleg nem is létezett sosem. (Ezek alapján és nyomán, a mára kialakult helyzetben pedig az a kérdés alakulhat ki: amit most követelnek az adósokon az nem is jogos?)
Írta továbbá a cikk, hogy a deviza alapú hitelek a politika-törvényhozók és a bankok összekacsintása volt a magyar lakosság feje felett, a lakosság súlyos kárára. Főként úgy, hogy az ún. forint alapú hiteleket viszont ezzel párhuzamosan sokkal kedvezőtlenebb feltételek között kínálták, azaz az ügyfeleket szinte lökték a deviza alapú hitelek felvétele felé.
Emlékezetemben és kevés hozzáértésemmel nagyjából ennyi maradt meg. Aki jobban ért hozzá világosabban elmagyarázhatja, vagy cáfolhatja."
barben
Őszintén, van olyan hitelkonstrukció, amit én betiltanék. (THM 400% fölött és hasonlók. ) Érdekes ez a devizahitel felvetés is. Érdekel a folyt.
OKOS
Uzsora kamat?
Mekkora THM - től?
Hány % THM-tél számít rablásnak?
Mikor nevezik át a bankárokat rablónak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.