Bár jogerősen betiltották, mégis tovább tevékenykedik a Magyar Gárda. Békéscsabán például a szatírok ellen védik a nőket, másutt az újoncokat képzik ki.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@menasagh: Valóban (még) nem élek "mélyszegénységben", de arra céloztam, hiogy nickem csak egy van!
pelikan61
Az írásodból következtetek, hogy nyugdíjas vagy! De azt nem tudom, melyik csoporthoz tartozol, mert van több is. Van, idő elköti is, meg öregségi is. Feltételezem, hogy az utóbbihoz tartozol. Én is ahhoz tartozom. Ebből kifolyólag egyformán éltük át a munkásőrség korszakot, aminek soha sem voltam sem tagja, sem szimpatizánsa. De elfogadtam őket, mert ha valami természeti katasztrófa volt, mint pl. 1970 es árvíz akkor őket gyorsan lehetet mozgósítani és önként mentek is és helyt is által. Éles bevetésről nincs tudomásom, amire létrehozták a szervezetett, így arról véleményt formálni nem tudok.
Te ehhez a szervezethez hasonlítod a Magyar Gárdát. Az előbbi felsorolásomba vannak közös jellemzőik (hirtelen nagylétszámba segítségnyújtás) de a gárda nem azért alakult, hogy az esetleges sztrájkokat leverje, mint a munkásőrség. Ezért megtévesztés a hasonlítás. A gárda azért jött létre, mert kezdetbe kisebb, majd a mai napon már egyre nagyobb igény van a jelenlétükre hogy akár a természeti katasztrófa, vagy akár az emberek biztonság érzete legalább phcihésen biztonságérzetük legyen. Pl. ha támadás ér az utcán vagy az otthonodba, kapod a telefont és tárcsázod a rendőrséget. Ha felveszik, a kagylót azután jön a félórás bemelegítő kérdések, majd kapod a választ: ha, éppen arra lesz, útja valamelyik járőr kocsinak majd meglátogatnak. Te ezt már nem éred meg. Próbáld meg ezt úgy, hogy hívj fel egy gárdistát, még el sem mondod a bajod már ott álnak melletted. De kipróbálhatod akkor is ezt, ha a letöröl a szél levitte a cserepet. Na ezért van a Magyar Gárda.
Az általad említett két pofont hamarosan az fogja kapni a többivel együtt, aki ezt leg először felvetette. Nem a gárdától, mert az ennél kulturáltabb, hanem a választoktól.
Éljen a Magyar Gárda!
Ettől:
Szebb Jövőt!
menasagh
@marlin: :) a csóró, fiatal cigány fiút jelent, akinek még nincs semmije, senkije, néha lopásra adja a fejét.....innen a csórni, csór, elcsór kifejezés.....:)
eberti
Két hete egy betelefonáló valamelyik televízióban a következőket mondta: a színesfémeket,kábeleket,a gazdák a veteményesét nem a Magyar Gárdától féltik és nem miattuk nem mernek este 10 óra után kimenni az utcára.
Egyetlen rasszista kifejezést nem használt.
marlin
A Wikimania 2009 regisztráció elkezdődött. További információ.

csoro

Ugrás: navigáció, keresés

Cigány

Melléknév

csoro

1. szegény
2. árva

Változatok
* csoró

Lap forrása: "hu.wiktionary.org/wiki/csoro"
Kategória: cigány melléknevek
marlin
pelikan61 ma, 09:06 – válasz erre

Üdvözöllek, és elnézésedet kérem, hogy ma nem válaszolok érdemben a hozzászólásodra, de csak percekre tudok benézni az oldalra. Én sem tartoztam az "előző rendszer" kedvencei közé és most sem tartozom oldalhoz, vagy csoporthoz.Többet máskor írok!!
További nyugodt hétvégét!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.