Fizetős tehetséggondozás, drasztikusan dráguló gyermekétkeztetés, az iskolai eszköz- és az óvodafejlesztés elhalasztása, az osztálylétszámok további duzzasztása is szerepel az önkormányzati tárca tervei között - írja szombati számában a Magyar Nemzet, a birtokába került, Varga Zoltán önkormányzati miniszter által jegyzett dokumentumra hivatkozva.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Garnela
Hú de Qrva nagy csúsztatás van benne!! Azt hittem az árvaellátáshoz nyúlnak hozzá..a fenét! Arról szól amiről egyszer már replikáztam. Eddig az állami gondozottakat nem csak eltartotta az állam, hanem a családi pótlékot bankszámlára rakta nekik, meg az árvaellátást is, ha valamelyik szülő már nem élt.
Mindössze arról van szó, hogy az intézet a családi pótlék felét mostmár ráköltheti a gyerekre.Miért mi mit csinálunk? Meg tudjuk tenni, hogy eltegyük a pénzt nekik? szivesen megtettem volna én is? Egy átlagkeresetű ember mikor tud milliókat a gyerek kezébe adni 18 éves korában?
És amiért a csúsztatásról beszélek az az, hogy állami nevelő intézetben nem árvák vannak zömével!! Az a kevesebb. Most nem írom le, hogy a legtöbb melyik etnikumhoz tartozik, csak ott a szülő nem a sírban van, hanem a sitten!!!
farbe
@Garnela: Úgy gondolom, hogy jól látod a témát.
Garnela
@farbe: Muszáj voltam látni..különben kiszúrta volna a szemem))) Na meg olyan helyen dolgoztam évekig, ahova állami nevelt gyerekek is jártak. Engem ez már akkor is felháborított..mert nem értettm az egészet. Tudniillik a csp 18 éves korig jár! Ők meg utána kapják meg! A családi pótlék a gyermeknevelést hivatott segíteni szerintem, nem az indulást az életben. Tetejébe akkor hirtelen a család is előkerül..ott várják a gyereket a bank előtt a 18. szülinapján!
Vera1944
@Garnela 9.36
Nagyon jól fogalmaztál....
farbe
Akkor jó befektetés nekik eldobni a gyereket! Kamatozik! :(
Garnela
@farbe: Úgy ahogy mondod..képzeld mikor egy családból 3-4 is oda kerül..
szabosa
... BASSZUS! - fehér embernek miért nem jutnak ilyenek az eszébe? Foggal, körömmel kapaszkodunk a csemetéinkbe, dolgozunk és olykor fogvicsorgatva kuporgatunk, hogy legalább nekik meglegyen ami emberi mércével mérve meg illeti őket. Nem panasz képen mondom de nagyon szar érzés volt, hogy a tankönyvvásár utolsó "pót" napján, a zárás előtt egy órával még nem volt meg a 7000Ft, hogy megvegyem gyermekemnek a másodikos könyveket.
farbe
@szabosa: Na látod ez a szomorú. Pedig még a 7000 a legalacsonyabb könyvvásárlási kategória. Ezért sem értem a Bajnai sikeres kormányzását.
ugyeugye
nekünk 18 ezer forintba kerültek csak a tankönyvek.
Garnela
A halmozottan hátrányos helyzetűeknek az is ingyen van! 2002-ben még én is ingyen kaptam, mint gyermekét egyedül nevelő anya! Utána már nem..mert csak egy volt. 2003-tól már csak 3 vagy több gyerekesnek járt ingyen..azaz....folytassam?
tmartyn75
és mi ebben már az önkormányzat?? olyan feszes, szigorú követelményeket írnak elő kötelezően a települések vezetőinek, amit a kormányzat a saját beosztottjaitól sem vár el. hajtsa végre az önkormányzat a felételeknek megfelelő feladatokat, úgy, hogy spóroljon is rajta, de pénzt azt nem kap rá. mint a viccben, az óvodásoknak elég lesz fele kaja, oda már úgysem kerülünk...
Garnela
@tmartyn75: Pedzegetik már amit vártam..Nyugtatgatnak, hogy az iskolákban az alapfeladatokra lesz pénz..csak pl a napközi nem számít alapfeladatnak. Már tegnap példálóztak, hogy csökken a napközis csoportok száma. Ami tudjátok mit jelent? Fel kell venni a halmozottan hátrányos helyzetűt! Kik azok? Aki nem az, nem kell felvenni...és akinek anyj-apja dolgozik, nm tudja hova tenni a gyereket..az nem hátrányos helyzetű! 8-10 éve még úgy kezdtük a napközibe a szelektálást, hogy kinek dolgoznak a szülei..azok az elsők, csak utána a többi, ha marad nekik hely. Kaptunk is hideget-meleget az önkormányzattól..mert egy cigánygyerek se fért be!
tmartyn75
minek a cigánygyereknek napközi, ha minimum két felnőtt mindig van otthon, aki vigyázzon rájuk? a magyar családban, ha mindkét szülő dolgozik, bébiszittert kell felvenni, vagy kiesik egyikőjük fizetése, amelyik otthon marad. az államnak minden változat veszteséges, aki mi értelme van? kirakatpolitika? kerül amibe kerül?!
Garnela
@tmartyn75: Hát mert integrálni kell öket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.