Elővarázsoltuk a hivatalos dokumentumokat. Az önkormányzat honlapjáról "technikai okok miatt" tegnap óta nem lehet elérni a a Pécsi Vízmű Zrt. és a Tettye Forrásház Zrt. körüli botránnyal kapcsolatos határozatokat.

Feltöltő: vizműbotrány
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakonyszamtarto
Sajnálatos ez a balkáni módszer a 21.században ,ilyen csak a (helyi)diktatúrákban lehet,egy jogállamban ilyen nem fordulhat elő.
Szégyenlje magát helyettem is Európa előtt és fizessen,amit rámérnek !!!.
Csubaka
@bakonyszamtarto: Jóember! Legalább a fáradtságot vedd és olvasd át a dokumentumont utána nyavajogjál itt európai büntetésért.
A fenti dokumentum eléggé világosan és érthetően tárja fel az úgynevezett privatizáció lényegét. A külföldi tőke 120.000.000-Ft -ért gyakorlatilag egy több mint százezer lakosú magyar várossal fizetteti meg (még pedig évi fix + ami jöhet) alapon a terjeszkedésének a költségeit.
Az eredeti szerződést ráadásul azóta a francia fél számára előnyősen több esetben is módosították, úgy, hogy közben Pécsett az igéretekkel ellentétben a víz és csatorna díj nőtt, a minősége pedig országosan a legrosszabbak között van. A menedzsment jogokat a kisebbségi tulajdonos megszerezte, de a döntéshozatalnál a többségi tulajdonosé a döntő szó. Nyilván bírósági ügy is lehet ebből, de azért történelemként elmesélném, hogy 1996 táján szintén Pécsett volt egy HANTAREX nevü olasz cég amelyet úgy számoltak fel, hogy két autóbusz állt meg a kapuban az egyik üres a másik kommandósokkal teli.Összeterelték az olaszokat a buszokba ültették őket és szépen hazafuvaroztál az egész társaságot. Akkor az olaszok nem voltak ennyire érzékenyek, sőt mint utólag kiderült ott le is ültették a cég fejeseit évekre.
Szóval azon sajnálkozzál inkább, ha franciák lennének a főurak az ivóvíz felett, ami látványosan a szándékukban is állt, akkor a magyar polgár mit fizetett volna azért, hogy magyar földből magyar vizet ihasson!!!
marlin
Igen!! El kell olvasni!! A Páva előterjesztésének az első és harmadik oldalán közölt állítások sem egymással, sem a valósággal nem harmonizálnak!! Erre mondják nálunk falun, hogy ez a Páva hazudik!!
A kft. üzleti terve meg egy semmire se jó fércmunka!! Kérdezd meg akármelyik falusi takarék szövetkezetben, hogy adnának-e hitelt rá!! :))
luciferi
Fölszállott a páva, vármegye házára.
Úgy látszik, hogy nem jó neki ott fennt, kezd megszédülni.
Csubaka
'A privatizációs szerződések lényege, hogy a francia befektető 330.025.000,-Ft
készpénz-hozzájárulás fejében megkapta a részvények 48.05 %, valamint az
úgynevezett managment jogokat. Az üzemeltetési szerződés értelmében a vízi
közművek nem kerültek a Társaság tulajdonába, hanem azok felett a rendelkezési
jogokat továbbra is Pécs MJV gyakorolja, a Pécsi Vízmű Zrt pedig bérleti díjat fizet
ezek használatáért. '

Nem érdekes? A bérleti díj költség, a költséget beépítik a szolgáltatás árába!Mindnél magasabb a szolgáltatás ára a francia annál többet keres rajta, mert a fogyasztói bevétel 2%-ét költségként ki is számlázza a saját irányítása alatt álló Kft-nek. És vajon ki fizeti meg az egyre emelkedő vízdíjat? A pécsi polgár. De hogy a kép kerek legyen az így gyűlögető tőkécskével a környék összes vízművében részt kell szerezni egészen addig amig a pénzek ellenőrizhetetlen módon kezdenek folydogálni erre-arra, és a végén tekintettel arra, hogy menedzsment jogokat a franciák gyakorolják, már csak el kell zárni néhányszor a csapokat, hogy meg tudják ki az úr a vízfölött (most még csak)Baranyában.

Ja és az első oldal az fedlap, a harmadik oldalon pedig francia cég meglehetősen szövevényes üzletszerzéseinek bemutatása folyik. Hogy a kettőnek mi köze egymáshoz te biztosan tudod,mert elolvastad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.