A korábbi szolgáltató, a Pécsi Vízmű Zrt. hétfő reggel visszavette az ellenőrzést a vízmű Nagy Lajos király úti ügyfélszolgálati irodája felett.

Forrás: vizpiac.hu
Feltöltő: novanda
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bagossy
Haszon nélkül senki sem fejleszt a világon. Ennyi erővel önmagukat is kirúghatják a pécsiek, mert ők is a haszonra pályáznak.
ugyeugye
@novanda: most mi bajod van Burundival?

@bagossy: ti ikrek vagytok, h mindig egymás után szóltok hozzá? ;)
szaboria
Probáljátok elöttem irók azon gondolkozni, hogy miből lesz Pávának 5 milliárd forintja a franciák kiváltására. Csakis abból ha a vizdiját 2010 januárjától úgy megemeli,hogy abba bellerokkanak a Pécsiek.Kit Is nevezett ki a Tettye forrás ZRT vezetőjének saját csapatot akar, hogy mégtöbbet lenyulhassank.A kinevezett úrnak márvolt gondaj gazdasági vezetéssel.
Csubaka
@novanda: Mit nem lehet ezen nem érteni? A tulajdonjog kisebbik része a franciáké. Nincs nekik ott semmilyen személyes vagy magán, legfeljebb annak vélt tulajdona.
Az ingatlanok és eszközök Pécs városáé,azt soha sem adta el és azokért a vegyesvállalat bérleti díjat fizetett eddig is a városnak, amit a fúzió óta beszereztek az pedig a többségi tulajdonnal rendelkező Pécsé elsősorban.
A franciák az irányítási és szervezési jogokat kapták meg azért, hogy tegyék gazdaságosabbá és olcsóbbá a város víz és szennyvíz szolgáltatását.
Az eredeti szerződés értelmében Pécsnek joga van visszavásárolni a részvényeket, az árat pedig egy külső szakértő mondja meg. Júliusban (és azóta többször) bejelentették tárgyalási szándékukat, amiről a franciák hallani sem akarnak.

De mielőtt belekezdenék a magyarázkodásba...Vegyetek már annyi fáradtságot, és olvassátok le a 07:40-kor általam írottakat!!

Sok sikert a megértéshez elvtársak!!!
Csubaka
@bagossy: Bár külön cikkben szerepel ide is melléklem a tárgyilagos állásfoglalásotok lehetővé tétele érdekében. Remélem meggyőző.

"Büntetőfeljelentést tett a pécsi önkormányzat a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a napokban, mert álláspontja szerint a korábbi vízszolgáltató, a francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt. tevékenységével összefüggésben fennáll a sikkasztás és a hűtlen kezelés gyanúja.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere kedden, a lépést indokolva azt mondta, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. gazdálkodása nem volt szabályszerű. A többségi tulajdonos pécsi önkormányzat elől eltitkolták az adósság jelentős részét, az nem 800 millió, hanem 1,5 milliárd forint.

Szabó Iván, a város ügyvédje a probléma nagyságát érzékeltetve közölte: ha az önkormányzat nem vette volna gyorsan birtokba a vízmű épületét, Pécs vízközmű-vagyonát ma valószínűleg felszámoló árverezné."

hirado.hu/mti
Csubaka
@szaboria: A fenti hírt azért ajánlom szíves figyelmedbe, hogy fogalmad legyen arról, a Pécsieknek mennyibe került a francia tulajdonos részesedés szerzése a pécsin kívüli 17 vízszolgáltatónál. Ráadásul volt köztük olyan amely offshore cég tulajdonában állt tehát kizárólag azt a célt szolgálta, hogy ki mentse a pénzek egy részét külföldre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.