A korábbi szolgáltató, a Pécsi Vízmű Zrt. hétfő reggel visszavette az ellenőrzést a vízmű Nagy Lajos király úti ügyfélszolgálati irodája felett.

Forrás: vizpiac.hu
Feltöltő: novanda
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csubaka
@bagossy: @novanda: Nyilván okotok van azért drukkolni egy hiteltelen multinak, ti csak tudjátok, itt éltek Pécsett.
Elmondom, hogy ez az egész csak egy eszement színjáték ahol néhány ballibes politikus és a Pécsi Vízmű Zrt.be ejtőernyőztetett pártfogoltjaik küzdenek a zsíros bödönért. A francia cég szolgátatásával kapcsolatban annyi adalék, hogy saját hazájukban is megvonták tőlük a szolgáltatói jogokat a pécsihez hasonló körülnmények között. Mindazon túl szemenszedett hazugság, hogy a Pécsi Vízmű ingatlanainak tulajdonosa, mivel az eredet 1995-ös szerződés értelmében mind az ingatlanok mind az eszközök Pécs Megye Jogú Város tulajdonában maradtak,és azokért a Pécsi Vízmű bérleti díjat fizetett a városnak.
Emberek mennyit kell még üvölteni, hogy megértsétek, itt már nem az MSZP és FIDESZ háborúról van szó, hanem hazán természeti erőforrásai feletti rendelkezési jogról!!!!
Csubaka
Az előbbi írásomból véletlenül lemaradt az tény, hogy maga cikk címe már félrevezető és "sokkoló". Ha végig olvassátok kiderül, hogy a Suez "nyitott" ügyfélszolgálat címen egy irodát a városban, amely ráadásul meghatározatlan ideig nem fogad ügyfeleket. Szerintetek mi ez, ha nem provokáció???
orogordog
"Felszállott a páva vármegyeházára, de nem az a páva. Majd leszedjük onnan azt a pávát............" Gyurcsány Ferenc
Dr.luigilongo60
Amit Pécsett műveltek a Páa Zsoca kézi irányításával, az nem más mint amit a kommunisták csináltak 1919-ben és 1945 után.
Ezt akarjuk?
pelikan61
Csak egyet tudok érteni a Pécsiekkel, és remélem ez egy folyamat kezdete a betolakodó külföldi multik iránti hazánkból való kiűzésbe. Lehet a következő a DÉMÁSZ illetve a DÉGÁZ. Ezek is Francia érdekeltségű multik, akik rajtunk élősködnek.
Csubaka
@luigilongo60: Amit Páváék csináltak a minimum abból, amit polgármesterré választásakor a város elvárt tőlük. Nem tudom, hogy te hol élsz, de minden bizonnyal ahhoz körhöz tartozol, akik eddig a törvény végrehajtói tehetetlenségének köntöse mögé bújva sütögeti a kis pecsenyéjét.
A Pécsi Vízmű többségi tulajdonosa Pécs Megyejogú Város!!!
Ha ezt képtelen vagy felfogni akkor hülyeségeket ne írogass ide!
A Pécsi Vízmű soha se volt a franciáké, csupán a részvényeik, (tehát nem a vagyonuk, tulajdonuk) kisebbségi részét szerezték meg. Ha lennél szíves a saját vagy a neked tetsző írásokon kívül néha elolvasni olyanokat is amelyek a pártszimpátiától függetlenül a tényeket tartalmazzák talán reálisabb lenne a reakciód.
Egyébként részemről igenis azt akarom, hogy olyan intézkedéseket hozzanak amelyek megelőzik a törvényi kiskapukat kihasználók lehetőségeit.
Jogi formulával éljek, Pécs Megye Jogú Város ebben az esetben birtokon belül volt, az eredeti szerződés szerinti visszavásárlási jogával megpróbált élni, de a kisebbségi tulajdonos azt még válaszra sem méltatta.
Tehát már nehogy a farok csóválja a kutyát!!!
Dr.luigilongo60
Csubaka!
Én sok mindent elhiszek, amit írsz csak egy problémám van vele.Neked nem mindegy ki tulajdonolja vagy bérli azt a rohadt vízművet?
A te számlád nem lesz kevesebb,csak más rakja zsebre a hasznot.
Ez ilyen egyszerű.
Dr.luigilongo60
Természetesen el lehet űzni az összes multit az országból, csak akkor nem lesz adófizető meg munkahely sem .Ezt akarjuk?
Akkor fog jönni az igazi összeomlás.
Hidd el én sem szeretem őket de nem lehet egy ország gazdaságát politikai érzelmek alapján működtetni.Ez a felfogás 1990-ben megbukott.
Csubaka
@luigilongo60: Na látod! Vannak dolgok amikben azonosak a nézeteink, viszont vannak olyanok amelyek köszönő viszonyban sincsenek egymással. Baromira érdekes pécsi történet.1994-ben egy Hantarex nevű olasz céget számoltak fel ennél sokkal brutálisabb módszerekkel. Akkor érdekes módon az olaszok nem csináltak nemzetközi ügyet a dologból, pedig ott a cég teljes vagyonát lefoglalta a Magyar állam. És láss csodát a multik nem elmentek, hanem jöttek. A Hanterex helyére éppen a Nokia. Le kellene szokni az ilyen gyerekes begyulladásokról félelmekről, mert a multi nem hülye, tud számolni és tudja, hogy hol vannak a határok. Feszegeti is azokat rendesen, és ha nincs határozott kiállás azok védelmében ki is használja.
Egyébként az a rohadt vízmű közel 200 ezer ember víz és szennyvíz szolgáltatását biztosítja, elvileg nyereséges. Csak véletlenül kitudódott, hogy a kisebbségi tulajdonos által irányított menedzsment közel 2 milliárd forint értékben vett fel hiteleket és vállalt garanciákat a környékbeli vízművek tulajdonjogainak megszerzésében, ahelyett, hogy a pécsiektől beszedett pénzből a város ellátásának korszerűsítésén, és díjának csökkentésén fáradozott volna. Magyarul a pécsiek pénzén kezdte el felvásárolni francia részre a megye más vízműveit.
Nem lesz ebből akkora balhé mint amekkorát az MSZP csinálni akar belőle a FIDESZ-es polgármester megválasztásáért büntetésül. Sima bírósági ügy. De addig már nehogy a kisebbségi tulajdonos dirigáljon!!
Wik
Szégyen hogy mit megengedhetnek magunknak a multik.
Kisebbségi tulajdonos,ő akar dirigálni,törvénytelenségek garmadáját követi el és
még nem kergették ki az országból.
Kakastoll
"az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű "

Pazar fogalmazás.....csak nehezen érthető.
orogordog
@Csubaka: Akié a részvények többsége, az nem tulajdonos?
orogordog
@Wik: Az a nagy baj, hogy általában többségi tulajdonos.
furfang
Hajrá Páva Zsolt, és remélem, hogy lehetőség szerint sok magyar cég visszakerül az állam tulajdonába!!!! Ne az idegenek zsebét tömjük a a profitokkal!!
ugyeugye
örülök, h novanda és bagossy véleménye is megváltozott.
ugyeugye
most hallottam a hírt, h a belgáknak is problémája van a Suez-zel. (sok-sok pénzzel tartoznak)
ha egyszer meglöki vki a dominót...
Csubaka
Igen érdekes olvasmányt adott ki a Pénzügyi kutató intézet 2008 februárjában.
Javaslom minden érdeklődőnek a figyelmes átolvasást, mert ennek tükrében amit Bajnai Gordon a Pécsi Vízmű ügyében franciaországban tett, az lassan felér egy hazaárulással.
Vagy talán a patrióta gondolkodás nemzetközileg csak akkor elfogadott, ha Francia érdekeket véd?

Pénzügykutató Zrt.
Nemzeti bajnokok teremtése Magyarországon
A verseny és a versenyképesség kapcsolata -
összehasonlító vállalati esettanulmányok

"Továbbra is elsősorban a francia kormány vonzódik a nemzeti bajnok megközelítés merkantilista iparpolitikájához. Kibocsátották a kulcsiparágak listáját, amelyeknél a külföldi átvétel elleni védelmet tervezték, és számos szektorban a vállalatok francia tulajdonban maradása védelmében tevékenykednek. Az Aventis és a svájci Novartis egyesülésének blokkolása mellett további példa erre a Suez és a Gaz de France egyesülésének előmozdítása azért, hogy elkerüljék az olasz ENEL általi átvételt. Dominique de Villepin akkori miniszterelnök szerint mindez az „igazi gazdasági patriotizmus” megértett szükségszerűsége, hiszen „ha kemény idők járnak, akkor erőink összegyűjtése a kérdés, és Franciaország és a francia dolgok megvédése, …. jobb vállalataink lehorgonyzása a nemzeti talajban” (Scott 2006)."
novanda
Továbbra is azt mondom: ez nem járja így! Ez itten Európa kérem, nem lehet elfoglalni egy külföldi cég íróasztalait, berendezéseit, munkatársait, irodáit, számítógépeit, ügyfeleit úgy, mintha Burundiban lennénk!!!
bagossy
Haszon nélkül senki sem fejleszt a világon. Ennyi erővel önmagukat is kirúghatják a pécsiek, mert ők is a haszonra pályáznak.
ugyeugye
@novanda: most mi bajod van Burundival?

@bagossy: ti ikrek vagytok, h mindig egymás után szóltok hozzá? ;)
szaboria
Probáljátok elöttem irók azon gondolkozni, hogy miből lesz Pávának 5 milliárd forintja a franciák kiváltására. Csakis abból ha a vizdiját 2010 januárjától úgy megemeli,hogy abba bellerokkanak a Pécsiek.Kit Is nevezett ki a Tettye forrás ZRT vezetőjének saját csapatot akar, hogy mégtöbbet lenyulhassank.A kinevezett úrnak márvolt gondaj gazdasági vezetéssel.
Csubaka
@novanda: Mit nem lehet ezen nem érteni? A tulajdonjog kisebbik része a franciáké. Nincs nekik ott semmilyen személyes vagy magán, legfeljebb annak vélt tulajdona.
Az ingatlanok és eszközök Pécs városáé,azt soha sem adta el és azokért a vegyesvállalat bérleti díjat fizetett eddig is a városnak, amit a fúzió óta beszereztek az pedig a többségi tulajdonnal rendelkező Pécsé elsősorban.
A franciák az irányítási és szervezési jogokat kapták meg azért, hogy tegyék gazdaságosabbá és olcsóbbá a város víz és szennyvíz szolgáltatását.
Az eredeti szerződés értelmében Pécsnek joga van visszavásárolni a részvényeket, az árat pedig egy külső szakértő mondja meg. Júliusban (és azóta többször) bejelentették tárgyalási szándékukat, amiről a franciák hallani sem akarnak.

De mielőtt belekezdenék a magyarázkodásba...Vegyetek már annyi fáradtságot, és olvassátok le a 07:40-kor általam írottakat!!

Sok sikert a megértéshez elvtársak!!!
Csubaka
@bagossy: Bár külön cikkben szerepel ide is melléklem a tárgyilagos állásfoglalásotok lehetővé tétele érdekében. Remélem meggyőző.

"Büntetőfeljelentést tett a pécsi önkormányzat a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a napokban, mert álláspontja szerint a korábbi vízszolgáltató, a francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt. tevékenységével összefüggésben fennáll a sikkasztás és a hűtlen kezelés gyanúja.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere kedden, a lépést indokolva azt mondta, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. gazdálkodása nem volt szabályszerű. A többségi tulajdonos pécsi önkormányzat elől eltitkolták az adósság jelentős részét, az nem 800 millió, hanem 1,5 milliárd forint.

Szabó Iván, a város ügyvédje a probléma nagyságát érzékeltetve közölte: ha az önkormányzat nem vette volna gyorsan birtokba a vízmű épületét, Pécs vízközmű-vagyonát ma valószínűleg felszámoló árverezné."

hirado.hu/mti
Csubaka
@szaboria: A fenti hírt azért ajánlom szíves figyelmedbe, hogy fogalmad legyen arról, a Pécsieknek mennyibe került a francia tulajdonos részesedés szerzése a pécsin kívüli 17 vízszolgáltatónál. Ráadásul volt köztük olyan amely offshore cég tulajdonában állt tehát kizárólag azt a célt szolgálta, hogy ki mentse a pénzek egy részét külföldre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.