A külföldön élő magyar állampolgároknak vagy Magyarországra kell jönniük, ha a hazai oltóanyagot választják, vagy abban az országban, ahol élnek, az ott forgalomba hozott vakcinával oltatják be magukat.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
EKI = Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet
Az EKI darabonként 1090+áfáért vásárolja meg a cégtől a vakcinát. A patikákban azonban már jóval többe, 1930 forintba kerül az oltás. Kárpáti Zsuzsa, az EKI főigazgatója ezt azzal magyarázta, hogy az EKI körülbelül 40 százalékos terjesztési díjat számol fel vakcinánként, vagyis 1683 forintos áron adja át azt a patikáknak. Az EKI főigazgatója szerint előfordul az is, hogy egyes patikákban még drágábban, 1990 forintért árulják a vakcinát. Ennek oka - Kárpáti szerint -, hogy rátesznek egy 60 forintos bontási díjat, az oltóanyagot ugyanis húszas kiszerelésben kapják a patikák. Kárpáti a 40 százalékos terjesztési díjat azzal indokolta, hogy az EKI korábban nem foglalkozott nagykereskedelemi tevékenységgel, a vakcina tárolása, hűtése, szállítása pedig pénzbe kerül.
A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége azt állította az [origo]-nak, hogy a gyógyszerterjesztő cégek - a piacot a Hungaropharma, a Phoenix Pharma és a Teva uralja - általában 6-8 százalékos árréssel adják el a gyógyszereket a patikáknak, így jóval olcsóbban jutna a gyógyszertárakba a H1N1-vakcina, ha az EKI helyett ezek a cégek terjeszthetnék. A szövetség szerint mivel a három gyógyszerterjesztő cég jobb infrastruktúrával rendelkezik, mint az EKI, nem fordulhatott volna elő, hogy több patikában nem lehetett vakcinát venni.
Ki alapíthatta vajon ezt az EKI-t?
Állításuk szerint kormányzati szervezet.
FELHÁBORÍTÓ!
Kakastoll
Szóval valaki megígérte a külföldön élő Magyar állampolgároknak, hogy házhoz szállítják az oltóanyagot ?
SELIG
@Kakastoll: Nem, tudom. De lehet, hogy ez az EKI bevállalná jó pénzért azt is.
Selkirkrex
A külföldön élők örüljenek ennek és ne dőljenek be a hisztériának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.