Akár 70 éves korukig is dolgozhatnának, miközben 10-20 százalékkal kevesebb ellátást kapnának a mai munkavállalók, ha a Fidesz esetleges kormányra kerülésekor megvalósítja a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos terveit. A párt a svéd modellt alkalmazná: a gazdaság állapotához igazítaná, és kizárólag abból fizetné az ellátást, amit a munkavállalók befizettek. Így – a mai demográfiai és munkaerő-piaci helyzettel számolva – kevesebb pénz jutna a kifizetésekre. A rendszer ugyan munkára ösztönöz, de nem ad választ például a legális munkából kiesettek, vagy a megváltozott munkaképességűek problémájára.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
@bigyibogyo: Ez a nyugodt erő? Nyúljál oda vagy az Antalli időkhöz!
bigyibogyo
@inkvi: ezt reggel ujra olvasom, most nem jott at mit szeretnel mondani.
van egy anim gif amivel (allitolag) meglehet hatarozni,h melyik agyfelteket hasznaljuk, mi egesz biztos kulonbozot :)
majd megkeresem

@kir: me, erre akartam valtani, csak meglattam es nem tudtam ellenallni :)
sajna anim gif-fek nem mukodnek itt (atalakitja a porpeller jpg -re), pedig abbol is lenne par avatarnak valo :)
g1983
Ezek hülyék tényleg, és így akarnak Orbán Vezérrel hatalomra jutni. Ilyen egészségügy és közbiztonság mellett már az a csoda ha valaki megéri a 70 évet.
mandiner
@g1983: Elolvastad a cikket, vagy csak megszokásból köpködsz?
g1983
Ez a 70 évesen is dolgozni fogunk program nem a fiatalokat és nem a munkanélkülieket célozza. Ez Elsősorban azoknak szól akik már 50en felül vannak és van fix állásuk. Az hogy a fiatalokkal és az egyre növevő munkanélküliséggel mi lesz az már nem érdekli egyik pártot sem.
g1983
@mandiner: Elolvastam. És hidd el azon lesznek ha hatalomra kerülnek, akkor ezt be is tartsák. Szerinted melyik párt foglalkozik a munkanélküüliség viszaszorításával? Jó neked hogy van fix munkahelyed és lobogtathatod a fidesz zászlódat. Nem gondolsz bele, hogy valójában a munkanélküliség az csak nőni fog akár MSZP akár FIDESZ zászló alatt. A kisemberekkel ki törődik? Addig jók ezeknek a pártoknak amíg lemegy a szavazás, minnél több szavazatot kapjanak minnél nagyobb félrevezetéssel.Egy Jobbik párt kellene ide.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.