Már több külföldi média és más tévécsatorna is említést tett a Budapesten kialakult rendkívüli sztrájkhelyzetről. A CNN hírteleviziótól kezdve a BBC-ig is eljutott a hír. Külföldön egyes sajtók már rendkívüli állapotokról, vagy esetleges szükségállapotok időszerű bevezetéséről adnak jelentést. A különleges hírcsatornák közül többen is jelezték, hogy Magyarországra szeretnének küldeni helyzetjelentőket a folyamatosan rosszabbodó szituációk következtében. http://uk.news.yahoo.com/18/20100112/tbs-budapest-public-transport-on-strike-5268574.html http://www.earthtimes.org/articles/show/303255,strike-causes-transport-chaos-in-budapest.html http://www.caboodle.hu/nc/news/news_archive/single_page/article/11/transit_stri/?cHash=2a9cb125ad

Forrás: ireport.com
Feltöltő: KAgergő
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gabcy
Na akkor újra itt a katasztrófaturizmus! :(
Thamás
Nem örülsz?ismét híresek leszünk :-)-)
csutak
A külföld abba fejezheti az uszítást!
Volt "szerencsém" Párizsban megélni ugyanezt! Az A1-A10 negyven perc nekem, normál esetben, akkor öt óra volt!
Aztán La Jonquera mellett úgy négy éve, majd másfél éve Irún mellett állni a sztrájk miatt. Ráadásul a spanyolok elgázolták az orrom (több magyar volt akkor ott!) előtt a sztrájktörésre készülőt!
Ez mindenütt így megy a világon, csak nekünk szokatlan, ha valaki érdekérvényesít.
Érdekes, a francia CGT-t nem szidják, amikor az országot lefektetik!
Kristyna
jó kis szarkavarás folyik itt a világban, nem semmi süti lesz ennek a vége!
bombi02
Mennyiben érinti őket? Nem jön a BKV 2-es villamosa és nem tudnak felszállni rá otthon?
furfang
Ne miattunk aggódjanak, söprögessenek a saját házuk előtt!
Gabcy
Szerintem rosszat sejtenek,ahogy én is:-(

Figyeljetek...

Tud valaki következményeket írni arra, hogyha nagyon elhúzódik a sztrájk, milyen események várhatóak még?

Az én elgondolásom alapján:

- Sztrájkba lép holnaptól a Mávstart Zrt, későbbiekben a Volán is szolidaritásból.

- Szmogriadó kezdődik, ezért még nagyobb lesz a káosz a városban.
- A túlterheltség miatt, lerobban a többi BKV-s járat, ezért teljes lesz a zűrzavar.

- A postások tovább folytatják a sztrájkot, csatlakoznak hozzájuk, más kézbesítők és az újságkihordók egy része is.

- Megelégeli az egészségügy, hogy a dolgozóik nem tudnak rendesen munkába jutni, ezért ők is sztrájkba kezdenek.

- Belépnek a sztrájkba a mentősök, hiszen ők is az egészségügyet képviselik.

- A személygépjármű vezetők egy része blokádot állít fel mellékutakon, vagy a közutakon, mert már a szmogriadó miatt, ők sem tudnak bemenni, dolgozni és amúgy is tiltakoznak a kialakult országos szintű helyzet miatt.

Várok ennél részletesebb és konkrétabb elgondolásokat, hogy milyen további következmények merülhetnek fel, ha a sztrájk hetekig, vagy hónapokig elhúzódik és esetleg az időjárás is sokkal rosszabbra, fordul ez idő alatt.

Mi fog történni, ti is írjátok le ebben a formában a véleményeteket és elgondolásaitokat erről?

Köszi:)))
Gabcy
Reméljük nem jutunk el idáig, de a szakik véleményére vagyok kiváncsi,
Várom...
Thamás
Szerintem előtte még egy kis kukaborogatás várható, valamelyik hétvége felé, vagy bedobnak egy moltov koktélt valamelyik buszgarázsba és megfenyegetik a pályaudvarokat is kis bombariadóval egybekötve. Az is lehet, hogy páran emaitt kimennek majd a parlamenthez is anyázni a hétvégén a postásokkal és a szurkolókkal karöltve.Amúgy tetxik az elgondolásod! Ámbár nem születtem jósnak és szaki sem vok.
Thamás
Ja igen... és lehet, hogy még pár metrószerelvényt is megrongálnak, hogy az se járjon, vagy megdobálnak pár járó villamost, buszt kővel,egyéb tárgyakkal, had legyen még nagyobb szar ebben az ócskaságban. :-(
Gabcy
Köszi @Thamás ez sem elhanyagolható amit írtál, igazad van!!! de várom mások elgondolását is, tessék,csak tessék, kiwi vagyok mit hoztok ki ebből.
köszi:)))
garyhalfton
Latom egnek a vonalak a propelleren. Most los-ba vagyok es mar bekuldtem egy errol szolo kis cikket mas kulfoldi media csatornaknak is. Sok sajto mar sajnos most a 2006-os oktoberi esemenyekhez kezdi hasonlitani az eddig tortenteket.Csak a dobalodzo emberek hianyoznak meg az utcarol es a kepbol. Gabcy szerintem mielott meg ebben az ugyben, barmi komolyabb vis-major is bekovetkezne, addig meg a politika iranyaba fog megjobban kiterjedni a dolog es meg tobb fej fog hullani ott. Az orszagot ismerve, nem fognak elsietni semmilyen balhet szerintem. Az emberek odahaza nagyon kicsiknek erzik magukat es tomegesen beletorodnek inkabb a helyzetbe, mert felnek a farkastorvenyektol es a munkahelyi elbocsajtasoktol. Amit mas orszagokban nem lehetne ilyen egyszeruen csak elturni, azt otthon lazan megteszik. Mashol nem turik el azt, foleg azokban az orszagokban, amelyek nem demokratikus allamformat alkotnak.Tavol keleten biztos nagy lenne mar 2-3 nap utan a cirkusz, de egyes amerikai kisvarosokban, vagy megyekben is.Eleve ilyen nem is fordul elo Amerikaban. Az az elgondolasom, hogy elobb a fejesek kozott lesz balhe es egyre tobb musorban fogjak oket megkerdezni a hazai mediak altal,hogy mi terveznek a kesobbiekben. Elobb ugy erzem, hogy tovabbfolytatodik majd meg az egymasra mutogatas. Csak akkor lehet majd nagy balhe, ha valamelyik szakszervezet, vagy bkv-s dolgozo megserti a szolidaritasbol eredo es ahhoz tartozo szabalyokat, vagy komoly nezetelteres, vagy verekedes lesz valamelyik teve csatornan, mikor kinos kerdesek keresztuzebe kerulnek majd es a nepet is sertegetik majd valamilyen formaban, vagy megjegyzest tesznek rajuk olyan dologgal kapcsolatban, amirol senki sem tehet. Ekkor nagyon kiborulhat a bili es akkor jonnek majd azok valamilyen sorrendben, amiket leirtatok. Valoszinuleg a szedett-vedett keruletekbol erkezo "rendbontok" fognak elobb galibat okozni es utana kapcsolodik majd be a tobbi allami szerv is a tuntesbe, vagy a balheba. Ez viszont tobb hetes, vagy honapos sztrajk utan fog csak valamilyen formaban megmutatkozni.
inkvi
és a bérünk, megélhetésünk miatt is: ugye!
gcsabi


@Gabcy: @Thamás: @garyhalfton: Nem vagytok egy picikét üldözési mániások?
Gabcy
Köszi Gary idáig ez az elgondolás tetszik a legjobban!
Várom a többiek jövöről szoló elgondolását is ebben az ügyben.:)))

Ti is légyszíves vázoljátok fel, hogy mik lesznek a következmények.
furfang
@Gabcy: amit felvázoltál az eszembe juttatja néhány betelefonáló véleményét, miszerint a jelenlegi kormány és kormányzó párt és köreik érdeke, hogy nőjön a káosz, és még attól sem riadnak vissza, hogy kirobbantsanak egy kisebb belháborút, ideiglenes állapotot és akkor erre hivatkozással elmaradhatnak a választások. Lehet, hogy igazuk van azoknak akik erre gondolnak? Az időzítés minden esetre klappol.
furfang
A külföld aggódása inkább drukkolásnak tűnik, és nem csillapításnak.
luciferi
@furfang: ..ezzel asszondod, hogy a Nemes, meg a Gaskó mszp-s???
Gabcy
@furfang:Gondolod, hogy elhúzzák mint a rétestésztát a választásokig is akár?
marlin
@kevijeni: furfang szerintem is "viccel"!! :-))
luciferi
Én külföldön csöppet sem aggódnék.:))
Kristyna
Sorrend:

BKV
MÁV
VOLÁN
SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEK
SZURKOLÓK, RENDBONTÓK
RENDŐRSÉG
MENTŐK
TEHERFUVAROZÓK
TAXISOK
SZURKOLÓK, RENDBONTÓK, ÁLLAMPOLGÁROK
TŰZOLTÓK
KATASZTRÓFAVÉDELEM
HADSEREG

jah a rend őrei már most beléptek, forgalomirányítóként. :)))))

ime itt lesz 56, vagy súlyos polgári felkelés, vagy belháború. kell a rosebbnek!!!

na tetszik az elgondolásom Gabcyka?? :-))))
kir
@garyhalfton: Jesszus, látom, nem csak az angolt töröd.
luciferi
@Karola: .ATOMBOMBA
HIDROGÉNBOMBA
MEGEGYEZÉS....a maradék 2 ember között. De csak ideiglenesen!
furfang
@kevijeni: talán ők is eszközök valakik kezében( mondjuk az mszp háza tájékáról "származnak" de ez nem jelent önmagában semmit)

@Gabcy: te magad írtad le szépen az események esetleges kiterjedésének a fázisait, és az bizony nem kevés idő, míg kiterebélyesedik a békétlenek tábora. És ennek a kormánynak nem érdeke hogy leszerelje az elégedetlenkedőket. Mit is mondott ma ez a Szollár gyerek? "Az utolsó töltényig kitart a kormány."
Aztán nem is kell túlságosan dús fantázia ahhoz, hogy bizony sok trükk lehet a tarsolyban még, elég csak a köteles beszéd kifundálására visszagondolni. A hatalomról úgy látszik nem tudnak leszokni, olyan lehet mint a kábítószer, körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá.

@garyhalfton: szintén szépen elsorolta, hogy szoktak egymás után következni a rendbontás eseményei. Ki tudja, hogy milyen forgatókönyv lapul valakiknek a mellényzsebében?

Megjegyzem én is furcsállottam betelefonáló emberek ilyenfajta elképzeléseit, de lám sok minden kikerekedhet a legártatlanabbnak és jogszerűnek tűnő eseményekből is.
Én személy szerint egy gyors megállapodást remélek, engedjen mindkét fél. Nem látom értelmét ugyanis most egy kiterjedtebb ellenállásnak, hiszen itt vagyunk a kormányváltás küszöbén, amikor is neki lehet látni valamiféle átrendeződésnek. A zűrökkel csak a sz..rt tupíroznánk, és az sehova nem vezet, azaz még lejjebb.
Thamás
Szerintem bolondok lesznek idejönni fagyoskodni, tolongani, nyomorogni külföldről a paparazzik, csak majd akkor, amikor már felszedik a csatornafedőket, díszburkolatot, utcakövet, stb a vandálok és majd azzal kezdenek el dobálózni, kirakatokat törni a főút közepén, ahogy 2006-ban volt.

Bár a csatornafedőkhöz kicsit még combosodni kéne:)))) Múltkor sikerült belerugnom véletlenül az egyikbe, azt hittem, hogy ott lepetézek rögvest. :)))) :((
marlin
@garyhalfton: Jajj!! Tényleg!! Losiba vagy!! De jó!! Húú!! Ne máá!!
Gondolod érdekel valakit, ott a te cikked, a miről is?? Vagy már losiba is sztrájk van?? Ott is van MSZP, meg Fidesz?? Vagy akkor mitek van?? Irjál már nekünk az ottani szakszervezetről!! Meg mit gondolsz, nem lesz itt senkinek baja abból, hogy gyalog jár dolgozni?? Tényleg Jujj!! Mi van most Losiba?? Miről is írtál Losiba?? Miért ne Ó Budán írtál?? Na látod!!

ureginyul
remélem meglesz végre az első általános sztrájk Magyarországon. Hatalmas fellélegzést jelentene mindenkinek megérezni a demokrácia valódi jelentését. Ha nem lenne egy feloldhatatlan sztájk (nincs pénz kifizetni nekik a pulykapénzt) akkor folyna tovább a végkielégítésesdi. A BKV teljes ellehetetlenítésével csődöt jelenthetnek, a teljes vezérkar mehet, az új cégben pedig legalább az esély meglesz arra, hogy emlékezzenek, mi történt az elődeikkel.
Gondoljátok azért végig: ez a sztájk hetek alatt sem tud akkora anyagi kárt okozni, mint a hűtlen gazdálkodás.
Thamás
Reggeli kíntornának ajánlom a körúti csatornafedők emelgetését. Szerintem már jobb ha most nekikezdenek az edzésnek, nehogy kudarcot valljanak és lemaradjanak a páratlan élmények pillanatairol. Bár a csordaszellem ki tudja mire képes? Szerintem ha ketten megfogják azt a szmötyifedelet, akkor is tántorogva fognak pofáraesni. :DDDDD
Gabcy
@Thamás: Hagyd azt a csatornafedőt, mert mindjárt hozzád taszajtom :))))
@ureginyul: Na ez érdekes elgondolás még és mi lesz a BKV-n túl?
VMM Nyrt. (Vezesd magad mozgalom nyitott részvétársaság)??? :))))
ureginyul
@Gabcy: nem úgy értettem hogy nem lesz közlekedési vállalat, hanem a jelenlegi újraszerveződik. Sok pénzbe kerülne, de különben marad ez a vegetáló verzió. Hány évtizedet bírnak még ki azok a buszok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.