Hazudtak a centrumosok, kettőt is, nem is kicsit, de szerencsére nem kerülhették el a Homár büntető ollóit. A sztori köznapi budapesti (azaz pitiánerségében felháborító). Péter a Csengery utcában parkolt, de nem tudott fizetni, mert a környéken minden parkolóautomata rossz volt, mégis megbüntették. Nem, rosszul hiszik, Péter ennek ellenére nem vitatta a büntetés jogosságát, hanem "jobb a békesség" alapon fizetett. Csakhogy a Centrum ezek után felszólítást küldött neki, amiből kiderült, hogy

Forrás: homar.blog.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria
Centrum parkoló 2002-es parkolásra hivatkozva akart behajtani .Semmi sem stimmelt az autónkról irott dolog, szürke amely világoskék.Az ügvédi iroda aki felszólitott közöltem vele letelt az időpont bevelotta nem nézték meg az időpontott mert ök nagy tételbaen vásárolják fel a behajtást.Anyit mondott ezt benyaltuk.Egyedül a rendszám stimelt.
profon
A semmiért pénzt szedni ez ám a tuti üzlet. Persze tudom a befolyt összeget az utolsó fillérig új parkolóházakra fordítják,ezért nem is haragszom.
Csubaka
Ha emlékezetem nem csal Szlovákiában betiltották a parkolódíj szedését, mert jogilag megállapították, hogy a parkolótársaságok semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak, az általuk beszedett díjak pedig olyan terület használatra vonatkoznak amelyet a szlovák törvények állami tulajdonnak így a köztulajdonának tekintenek. A polgárt tehát "saját tulajdonának használatáért" nem lehet semmilyen jogcímen fizetésre kötelezni.
luciferi
@Csubaka: a Szlovák Alkotmány Bíróság döntött így. Lehet, hogy tökösebbek mint a mieink?
safi
@kevijeni: melyik nem tökösebb, mint a miénk? Egyébként nálunk mindenkit meg lehet venni kilóra. A bírókat is.
szaboria
@Csubaka: 70-80-ig közlekdésben dolgoztam KPM.Akkor találták ki, hogy a benzin árába beépitik az utdijat és a .parkolásdijat. Parkoló órát csak olyan helyre tettek ahol várható volt a napi forgalomhoz az autók cseréje. Aztán kezdték figyelni , hogy külföldön , már pályadijat is szednek meg sok parkoló órát állitóttak nálunk is elkezdtek gondolkozni.Sosm felejtem el Kovács Kázmér akkor az Autóklubnak volt a jogásza az vétozta meg.De hát sajnos a lobbi gyözött .De a benzinpénzbe beépitett dijat most is szépen fizettetik velünk.
Megfontolt
@Csubaka: .....és a szlovák polgárok fizetik továbbra is a parkolási díjat! Pedig alkotmánybírósági határozat engedélyezi a nem fizetést.

De miért?

Mert a szlovák állam- és városvezetők lelkiismeretesebbek az itthoniaknál. A pénzeket nem lenyúlják, hanem a parkolási rendszer fejlesztésére költik. Megjegyzem, elszámolhatóan az 1 EUR cent-től a millió EUR-ig.

Megfontolt
Megjegyzem, szlovákiában az elmúlt években a rokkantnyugdíjasok száma 20.000-ről 80.000-re emelkedett. Szlovákia lakossága kb. 5.000.000.

A szlovák "senki" állampolgárok ezen felháborodva, TÜNTETÉST szerveztek!
És tüntettek..........tüntettek és tüntettek...........

Ha kiderülne szlovákiában, a parkoló pénzeket úgy lenyúlják mint nállunk, akkor emiatt is tüntetés lenne?
Valószínűleg..........

Magyarországon 800-900.000 rokkantnyugdíjas van, de mi van az értelmes magyar "senki"-kel? Hol marad a tüntetés?:)
Hol marad a parkolótársaságok elleni tüntetés?:)

Sehol, mert ebben az országban a legkisebbtől a legnagyobbig lopni akar "szinte" mindenki!

Szemét egy képmutató nemzet a mienk:)
Hogy merészel ezen a parkolós cikken bárki is felháborodni?:)
vukkocska
Nem szeretem a trágár szavakat, de Péter utalási megjgyezésén jót nevettem.
1951
Ilyen disznóságért nem kell feltétlenül a Centrum parkolótársaságot citálni.Szegeden is van ehhez hasonló, annyi különbséggel,hogy a büntetőcédulára / Mikulás-csomag / olyan dátumot írtak, amikor ne mis kellett volna parkolójegyet váltani / szombat-vasárnap /! A megbüntetett személy ennek ellenére be is fizette,hogy ebből a pénzből a szegedi parkoló Kft vezetőjét és az alkalmazottakat küldjék el egy viselkedés szabályai tanfolyamra,mert az nagyon rájuk fér.Igen ez azonban igaz a közlekedési ellenőrökre is,hiszen közülűk nagyon sokan elég primitíven viselkednek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.