A Börtönblogról indult és a JogIQ-n is kikötött egy tizenkét éves amerikai tinédzserre váró – magyar szemmel nézve megdöbbentő – életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett cselekménye, aki a vádak szerint hidegvérrel lőtte hátulról fejbe a szülés előtt álló nevelőanyját.

Feltöltő: NetBandita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A cikket olvasva két dolog ragadta meg nagyon a figyelmem:" a fegyver gonosz dolog"Vajon miért gonosz egy dolog?/fegyver/Én ugy gondolom,hogy a fegyver nem magátol sül el,hanem mert aki a kezébe tartja elsüti.Persze,hogy a fegyver öl! de nem magátol!hanem mert valaki öl vele!!

A másik dolog:" a fegyverek kiprovokálják az agressziót,mert az agressziv tárgyak jelenléte agressziora ösztönöz".

Tehát ha valakinek a birtokába jogosan van fegyver az már agressziv személy,

De teszem azt egy kés is lehet fegyver / mert avval is öltek már,/ és ha nálam kés van akkor már én is agresszi vagyok??

Én 25 évig viseltem fegyvert de soha nem jutott eszembe hogy agressziv legyek ,mert fegyver van nálam.Sőt ,a fegyverviselés önuralomra,megfontolásra késztetett.

Ilyen alapon bármilyen eszköz,tárgy lehet agressziv mert bármivel lehet ölni!!

Én ugy látom megint van,volt, lesz alkalom valamilyen ésszerütlen szigoritásra!!!
bigyibogyo
@prédikátor: És tudod, hogy mit gondolnak miért USA-ban a legtöbb fegyverrel elkövetett bűntény? Igen, a II. alkotmánymódosítást, miszerint a népnek joga van fegyver viselni.
Mit is énekelnek az István a királyban? Igen: „Kard által vész, ki kardot ragad...”. de Shakespeare is írt valami nagyon hasonlót.
Ha a másiknak van pisztolya akkor neked is kell legyen. Hirtelen mindenki felfegyverkezne. Egész biztosan ez hiányzik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.