Az Egyesült Államokbeli Massachusetts-államban hat gimnazista ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek, mert iskolatársukat verbális és fizikai bántalmazással a halálba kergették. Áldozatuk, a tizenöt éves Phoebe Prince január 14-én otthonában felakasztotta magát. A gyermeki kegyetlenség, a gyengék kiválasztása és csoportos megalázása nem új keletű és nem csupán amerikai jelenség, elég, ha Golding remekművére, A legyek urára gondolunk. Phoebe Prince esetét az teszi megdöbbentővé, hogy a felnőtt társadalom: tanárok, szülők szeme láttára történt az eset, és senki sem lépett közbe. Tévedés ne essék, nem veszélyes környezetben lévő iskolában zajlott mindez, hanem egy jómódú fehér kertváros jó tanuló diákjai között. Halála napján Phoebe Prince-t csúfolták társai, majd fizikailag is bántalmazták az iskola könyvtárában és a hazafelé vezető úton. Az esetnek tanúi voltak az iskola diákjai és tanárai.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
És ezt a lelketlen hitvány amerikát teszik példának:(
Edy Andre
@csutak: Ilyen nem csak az USA-ban lehet, sőt, biztos vagyok benne, hogy sok ilyen lehet Kínában, Indiában, és minden népesebb országban. Az ilyen helyzetekben a gyerek azért általában kap segítséget a szüleitől vagy a tanáraitól. Itt gondolom sok szerencsétlen tényező vezetett a tragédiához. Vagyis nem gondolom, hogy ez _amerikai_ ügy. Kegyetlenség és brutalitás mindenhol van.
cadmagician
azt gyanitom, hogy ez csak ürügy. ha most nem ezért, akkor máskor más miatt végez magával... szekálás mindig volt az iskolákban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.