Néhány magyar szerencsétpróbált egy mongol külszíni vasércbányában. Külföldön munkát vállalni bátor dolog. Ha ezt egy 7000 km távolságban lévő országban teszi az ember, úgy hogy kicsit sem érti a helyiek nyelvét akkor talán vakmerőnek is nevezhetnénk a dolgot. Kiss János és néhány társa inkább csak szükségnek hívja ezt. Mongóliába mentek dolgozni még tavaly nyár végén. Egy Ulánbátortól több száz kilométerre lévő kietlen sivatagba vasércdúsító építésre szerződtek. A cég korrekt ajánlatot tett Kiss úr szerint. Havi 1200-1400 dollár fizetés, teljes ellátás és félévente egy repülőjegy a két hetes szabadság mellé.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Ilyenekkel foglalkozzon a külügy, ne a narancspropagandával.
Január
Ott is dúl a kapitalizmus. Talán jó lett volna előre rögzíteni minden munkavállalással kapcsolatos feltételt. Akkor nem érhette volna ennyi meglepetés.
Levendula
A mongolok ide jönnek dolgozni, a magyarok meg oda mennek dolgozni?
A mongoloknak Magyarország még mindig a mennyországot jelenti.
Én akkor sem mennék oda, hogyha fizetnének nekem (nem úgy, mint a cikkben szereplő szerencsétlen magyar munkásoknak).
verőce21
Nem értem miért kellett a Pekingi Magyar Nagykövetséget hívni, mikor Ulan-Batorban is van már vagy negyven éve. (A mongol Parlamenttől 5-8 perc gyalog.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.