Besokalltak az olaszok a műanyag palackos vizektől. Tény: a világon ők a harmadik legtöbb pet-palackos "művizet" fogyasztók. Most visszatérnek a gyökerekhez, ugyanis szerte az országban úgynevezett "vízházakat" építenek, ahol egyszerű csapvizet vételezhet a szomjazó. Szénsavasat is - pénzért. Olvasd tovább az izgalmas részletekért.

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Judka
Feltalálták a meleg vizet - és majdnem szó szerint...
Eperke
@Judka: A petpalackok tonnaszám szennyezik a földet, nem tudom hány év kell ahhoz, hogy lebomoljék, mintha azt olvastam volna, hogy 100 év.
Nem rossz ötlet a Vízház megépítése. Magyarországon nagyon sok településen van gyógyvizes fürdő. Érdemes lenne ezt a kincset felhasználni.
Judka
Igen, teljesen egyetértek veled, csak olyan hülyén hangzik, hogy míg régen volt egy csomó közkút - közkifolyó -, addig most ez számít nagy számnak. Nem?
Eperke
@Judka: Igen, biztos hallottál te is arról, hogy régen még a falvakban is voltak az utcán artézi kutak, ahonnan kannaszám lehetett vinni a vizet:)) De gondolom, a Vízművek betette a lábát, s aztán innentől kezdve minden pénzért ment. A mi utcánkban is volt egy utcai nyomós kút, de ide jártak autót mosni...
Ha olyan helyen járunk, ahol gyógyfürdő van, pl. Hévíz, én nem restellek bekéredszkedni a recepción, és megtöltöm a palackjaimat gyógyvízzel. Ez kifejetetten jó a gyomorbántalmakra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.