Claude-Jean Philippe filmkritikus kezdeményezésére és a párizsi polgármesteri hivatal film-missziójának támogatásával egy zsüri kiválasztotta „a világ száz legszebb filmjét". Ezeket novembertől júliusig két párizsi művészmoziban vetítik, a Les Cahiers du Cinéma kiadásában pedig külön kötet foglalkozik velük. A Le Figaro némi malíciával kommentálja az eredményt.         Sajnálni kell a szegény szavazókat: senki se higgye, hogy könnyű feladat kiválasztani a filmtörténet száz legszebb alkotását. Hetvenhatan - kritikusok, forgatókönyvírók, filmmúzeumok felelősei, „a szakma hivatásos művelői", ahogy Godard mondta - mégis nekivágtak. Ez elől nem lehet kitérni: Franciaországban imádják a versenyt, a rangsorolást, az év végi díjazásokat.tovább

Forrás: globusz.net
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiwi
nem tudom, látta még valaki rajtam kívül az Aranypolgárt? valóban olyan szép ez a film, csak én lemaradtam valamiről? vagy a kritikusok nem merik egymás előtt felvállalni, hogy mégsem az Aranypolgár minden idők legszebb filmje? az összes létező filmes listán mindig, MINDIG az Aranypolgár nyer.

ez már csak azért is furcsa, mert a "szép"-séget sem lehet objektíven mérni, semmilyen művészeti alkotásban. nekem ne mondja senki, hogy 50 kritikus mindig összeül, és mindig az Aranypolgáron érzékenyül el a legjobban.

szerintem eleve halott ötlet ilyen listákat összeírogatni
Zwei
... így igaz! ... mert mi is a szép?!:P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.