Tudja, mekkora szenvedést okozott a két gyerek elgázolása Leányfalun, de az ügy lezárult. Orbánnal nyilvánosan nem beszéltek róla.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@sziráki ágnes: Hát ezt aligha tudjuk meg, mert nem valószínű, hogy bevonul. A magyarokba addig fognak bele rúgni, amíg ilyen f@szkalap országvezetőink lesznek.
Pilóta
"Tobin-ügy: az édesapa bizonyítaná, hogy a gázoló szökésben van

Azt azonban nem megfelelően ültették át az ír jogba, így eltérő értelmezésre ad lehetőséget. Belevették ugyanis, hogy az érintett személy akkor adható ki, ha megszökött a kiadatást kérő államból, mielőtt megkezdte vagy letöltötte volna büntetését. Ezt az előfeltételt az uniós kerethatározat nem tartalmazza.

Az ír bírói fórum - megvizsgálva Tobin Magyarországról történt távozásának körülményeit - nem látta bizonyítottnak, hogy a férfi megszökött volna Magyarországról, így a kiadatási kérelmet elutasította.
Szökésben volt?

Mint elmondta, az Európa Tanács egyezménye az elítélt személyek átszállítására szóló egyezmény, melynek van egy kiegészítő jegyzőkönyve; ez a két jogforrás leírja, hogy mit lehet tenni ilyen esetekben. Igaz, ezek is feltételül szabják, hogy az illetőnek "szöknie kell" az adott országból.

Zoltai Bence kifejtette: a család ügyvédje, Dr. Tóth István talált egy iratot, melyet Tobin 2006-ban Budapesten írt alá. Amikor ezzel kapcsolatban információkat kértek ügyvédjétől, akkor olyan mondatok hangzottak el, melyek megerősítik, hogy itt járt Magyarországon – fejtette ki, hozzátéve, hogy ezt a tényt az ír bíróságon nem vették figyelembe, ahogy azt sem, hogy ha valaki ellen születik egy ítélet, akkor bár elhagyta az országot, automatikusan vissza kellene jönnie. „Lehet, hogy a távozásakor nem volt szökésben, de mikor megszületett a jogerős ítélet, akkor már igen” – magyarázta Zoltai".

www.hirado.hu/Hirek/2012/11/09/17/Tobin_ugy_az_edesapa_bizonyitana_hogy_a_gazolo_szokesben.aspx

Ha a szökés bizonyítást nyer, akkor lehetséges a perújítás!
Mobil123
@Pilóta: Ja, csak ez a perújítás megint években telik, az a tetű meg éli világát.
Feraj49
De ettől függetlenül, egy a család által is elfogadható összeget felajánlhatna a részükre költségeik megtérítéseként . Még akkor is ha az nem hozza vissza a szeretteiket !
Pilóta
@Mobil123: 21:22
Nincs más lehetőség, csak ez.
sza
@Mobil123: Fején találtad a szöget!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.