Az EU élelmiszer-biztonsági hatósága betiltotta a füstölt szalonnás ízesítésű ételeket, közöttük a füstölt szalonnás chipset is.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA), miután alapos kutatást végzett az ízesítő aromák egészségre gyakorolt hatásairól, megállapította, hogy a népszerű mesterséges füstaromák használata egészségügyi kockázatokkal járhat, ezért az Európai Unió betiltotta a füstölt szalonnás ízesítésű ételeket, így például a füstölt szalonnás chipset is – írja a mindmegette.hu.

Azonnal dobja ki, ha ilyen chipset vásárolt – Betiltják, mert rákkeltő

Fotó: 123rf.com

A 8 fajta füstaromával végzett vizsgálat kimutatta, hogy sejtkárosító hatásúak a füstös ízeket létrehozó vegyi anyagok, így növelik a rák kialakulásának kockázatát, ezért minden olyan termék árusítását megszüntetik, amely ilyeneket tartalmaz.

A sejten belüli genetikai információ megváltozása növelheti a rák és más örökletes betegségek kialakulásának kockázatát, és az ilyen típusú toxikusság esetében nem lehet biztonságos szintet meghatározni. Azaz az Európai Unió területéről teljesen száműzik az ilyen ízesítésű élelmiszereket

- írja az agroinform.hu.

A megállapodást áprilisban véglegesítették, onnantól számított két éven belül kell kivezetni az üzletekből az ilyen típusú termékeket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sztyepospista
A pritós kenyérről is régen már kideritették, hogy RÁKKELTŐ. Meg a szalicil is. Vicc : A ráknál kora hajnali időben erősen csengetnek, kimegy megnézni, kik zavarják az álmában. Hát a pirítós, és a szalicil az. Megkérdezi, ti mit akartok ? MI VAGYUNK A RÁKKELTŐK ...
Pálinkás Pál
ez röhejes...komolyan, mintha azon törnék a fejüket folyamatosan,hogyan keseríthetik meg az emberek életét...kéne változás, nem is kicsi-...
szaboria1
Sajnos már elég régóta használnak vegyianyagú ízesitő szereket. Csak kérdem én hol terem pl. annyi gyümölcs, hogy már a söröket is ízesítik.
Vagy pl. a húsipari termékeknél füstös ízű na ezek mind mesterséges ízek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.