Az oroszok által foglyul ejtett ukrán férfiak a CNN-nek meséltek az elszenvedett kínzásokról.

Brutális kínzásokról vallottak az ukrán hadifoglyok – Ezt tették velük az oroszok

Illusztráció: 123rf.com

A CNN amerikai hírcsatorna kedden interjúkat közölt több ukrán férfival, akik arról számoltak be, hogy orosz fogvatartóik hogyan kínozták őket – írja a Kyiv Post. Az áramütés a nemi szervekbe, valamint a nemi erőszakkal és szodómiával való fenyegetés közös vonás volt – közölte az Euronews.

Egy 39 éves farmvezető arról számolt be, hogy az FSZB biztonsági szolgálatának maszkos orosz tisztjei 2022-ben kínzókamrába vitték, ahol többször megverték és áramütést kapott a nemi szerve környékén.

„Úgy tűnt, hogy fétisük van a nemi szervekkel” – emlékezett vissza. „Néha kinyílt az ajtó, és azt mondták: Elővesszük a gumibotjainkat, és itt mindenkit megerőszakolunk.”

Egy másik férfi, Roman Csernenko 29 éves katonai hírszerző tiszt elmondta, hogy négy hónapon keresztül naponta többször megkínozták, többek között a „tapik” nevű technika alkalmazásával.

„A tapik egy katonai telefon két vezetékkel. Az egyiket a golyóidhoz, a másikat az ujjadhoz csatlakoztatják, és folyamatosan növelik az áramot. Addig csavargatják, amíg az illető meg nem mondja nekik, amit tudni akarnak.”

Tavaly az ENSZ szakértői csoportja mindkét fél által elkövetett háborús bűncselekményre talált bizonyítékokat, de állítólag sokkal nagyobb az oroszok bűnlajstroma. A bűncselekmények között kínzás, szexuális erőszak és civil területek szándékos célba vétele is szerepel – hangsúlyozza a portál.

Forrás: euronews.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ez brutális, ha mindez igaz!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
A fidesz baráti köre!
Amúgy embert barátjáról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.