Májusban arról végzett felmérést a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet, hogy mennyien bíznak az ukrán elnökben. A végeredmény megdöbbentő.

Az ukránok Volodimir Zelenszkij elnökbe vetett bizalma 2022 májusa óta csökken, de a válaszadók többsége még mindig bízik az államfőben – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) június 7-én közzétett felméréséből – olvasható a kyivindependent.com-on.

Ezt gondolják valóban az ukránok Zelenszkijről – Érdekes dolgok kerültek napvilágra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtóértekezletet tart az északi biztonsági és védelmi csúcstalálkozón Stockholmban 2024. május 31-én – Fotó: MTI/AP/TT Hírügynökség/Fredrik Sandberg

A szociológusok 1002, 18 éves vagy idősebb résztvevőt kérdeztek meg az összes olyan ukrán területről, amely nem áll orosz megszállás alatt.

A megkérdezettek mintegy 59%-a bízik Zelenszkijben, szemben azzal a 36%-kal, akik 2024 májusától egyáltalán nem rendelkeznek bizalommal az államfő felé.

Amikor Zelenszkij a 2019-es elnök- és parlamenti választások után hatalomra került, az ukránok 80 százaléka bízott benne, de 2022 februárjára ez a szám 37 százalékra csökkent. A bizalom szintje ismét emelkedett, amikor Oroszország teljes körű inváziója megkezdődött, egészen 90 százalékra emelkedett a szám, innen esett vissza 59 százalékra a májusi adatok alapján. E szerint a felmérésből kiderül, hogy a háború előrehaladtával a bizalom szintje egyre csökken Zelenszkij irányába – írta a Mandiner.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Igen ez nagyon érdekes eredmény. Hiszen ha bizalomról beszélünk közvéleméynkutatásban, akkor bizalmi indexet számolunk...arról kérdeznek, hogy milyen mértékben bizunk az adott politikusban: teljesen, nagy mértékben, avagy kisebb mértékben- de bizunk benne=ez az össz. támogatottság aránya, ill. nem bizunk benne egyáltalán- elutasitjuk, vagy csak minimális mértékben bizunk benne.
Ennek alapján Zelenszkij elnök bizalmi indexe a februári méréshez képest (44,5) nagyot javult. Februárban ez 70% körüli támogatottságot adott. Ez az 59%-os bizalmi index jóval 80% fölötti támogatottságot jelent.
Ennyit erről, kedves mandiner.
jesz
Van néhány ország, ahol felesleges mérni, mert a kedves vezető be van betonozva...így itt is...meg éKorea, stb...
KisTehen
egyre több a halott családtag, barát, ismerős
kereső
@KisTehen: Ruszkik haza! Slava Ukraini! Gerojam Slava!
KisTehen
@kereső: mikor mész segíteni nekik? katonákra van szükségük, nem szájhősökre
jáger laszló
Ez legyen az ukránok gondja baja,
Oldják+ maguk,ha tudják!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.