Európának ismét várnia kell, ugyanis a brüsszeli csúcson nem egyeztek meg ma reggelig egy közös gazdaságpolitika új koncepciójában és ezért a döntést jövő nyárra halasztották. A kudarc fő oka: Merkel kancellár lefékezte a megegyezést sürgető Herman Van Rompuy uniós főnököt. Miközben „természetesen” minden ország egyenlő. De vannak egyenlőbbek, mondaná Orwell most is. Merkel azt is akarta, hogy legalább 20 milliárd euró álljon minden olyan új költségvetés mögött, amellyel egy euróövezeti reformot és további integrációt jutalmazni akarnak. Jellemző, hogy a reggeli sajtókonferencián Van Rompuynek képe volt azt mondania: „igen sikeres napok után vagyunk”. Ha rákérdeznek, nyilván azt mondja, a siker oka: a pénzügyminiszterek tegnap hajnalban megegyeztek az Európai Központi Bank által gyakorlandó felügyelet kérdésében és Görögországnak felszabadítottak újabb 34 milliárd eurós segélycsomagot.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az Európai Uniót megálmodó régi nagy államférfiak Adenauertől De Gasperiig kínosan mocorognak sírjukban ekkora „sikerek” láttán. Nincs itt már vízió, csak technikai bazáralkuk. Az unió előtt álló jelenlegi legfontosabb döntéstől – Törökország felvétele vagy további kinn tartása – a kormány- és államfők nagyon fáznak."
Pilóta
"Miközben a világ és elsősorban – de nem csak – Ázsia rohan előre. Európában pedig Olaszország két évtizede nem mutat fel gazdasági növekedést, Nagy-Britannia ismét recesszióba fordult. A francia gazdasági kilátások messze nem rózsásak, és a német gazdaság jövője sem mutat olyan szép képet, mint akár novemberben az látszott.

Ezek tudtával lehangoló látvány a felsorakozott politikusok bárgyún mosolygó „családi fotója”."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.