J. D. Vance, Ohio állam republikánus szenátora a CBS „Face the Nation” című műsorában nyilatkozott vasárnap, ahol a magyar egyetemek közalapítványi fenntartását méltatta. Nem is akárhogy.

Amerikában is téma a magyar egyetemek alapítványi fenntartása – Hihetetlen, mit gondolnak róla

J. D. Vance – Fotó: Facebook/J. D. Vance

„Az egyetemek eszméjét szem előtt tartva, az az elképzelés, hogy az adófizetőknek legyen némi befolyásuk arra, hogy a pénzüket hogyan költik el ezekre az intézményekre –

ez egy teljesen észszerű dolog

- közölte a szenátor.

Az amerikai politikus a magyar kormány azon intézkedésével kapcsolatban fogalmazott így, amelynek köszönhetően az egyetemek jelentős része közalapítványi fenntartásba került – közölte a mandiner.hu.

A műsorvezető, Margaret Brennan erre azt állította, Orbán „magához ragadta az állami egyetemek feletti ellenőrzést, olyan alapítványokba szervezve azokat, melyeket az ő szövetségesei irányítanak”.

Vance viszont azzal kontrázott, hogy az Egyesült Államokban az egyetemeket „baloldali alapítványok irányítják”, nem pedig az adófizetők.

Ha nem oktatják jól a gyerekeinket, de a következő generációt a diákhitel-adósság hegyei alá temetik, akkor nem teljesítik az alku rájuk eső részét”

– érvelt Vance.

Vance szavaira a magyar miniszterelnök politikai igazgatója angol nyelvű bejegyzéssel reagált az X-en.

J. D. Vance szenátor szerint Magyarország hozott néhány okos döntést az oktatáspolitika terén, amelyekből az USA is tanulhatna. Köszönöm, szenátor úr.

Véleményünk szerint ez az egyetlen módja annak, hogy növeljük az oktatás minőségét és biztosítsuk a valódi akadémiai szabadságot. A tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok megosztása a konzervatív erők között létfontosságú ezen a területen” – fogalmazott Orbán Balázs.

Forrás: mandiner.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A ""hungarian way"" megoldás éppen a ""köz"" egyetemek életébe történő beleszólását zárja ki! Hiszen a cél pont ez volt, a vagyon csapaton belüli, kontrollálhatatlan mozgathatósága. Se nyilvánosság, se elszámolTATHATás.
csak úgy....
oszt tudja a faszi,hogy a magyar egyetemekröl alig kerül ki néhány magyar orvos és,hogy a magyar orvosi gárda 60 % a nyugdíj elött áll,vagy már nyugdíjas korú?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.