Megszüntetné az egyházak állami támogatását Romániában Remus Cernea szociáldemokrata parlamenti képviselő, de élénk közvitát kiváltó törvénykezdeményezése nem élvezi a kormánykoalíció támogatását - írta kedden a kormányzó Szociálliberális Szövetséghez (USL) közel álló Jurnalul National.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
itt is ezt kéne! AZONNAL!!!
csak addig élnének meg míg a hívők dobálnának a perselybe a miséken!
tragédia, hogy mindig voltak vannak és lesznek akik hisznek az egyház hazug, népbutító, mocskos, álszent hazugságaiban!
csegala
Támogatnám az ötletet. A papoknál herébb, dologtalanabb, ingyenélőbb piócákat nem hordott hátán a Föld.
silber13
@csegala: Akkor bizonyára ide sorolod Tömjén Zsótit, meg az esztergályos Balog pátert és a többieket is. A "dologtalan, ingyenélő piócákat " én máshol, pl a parlament falain bévül keresném. a támogatás megvonása a Fityisz számára katasztrofális következményekkel járna, azonnali összeomlást jelentene, tetézva azzal hogy lenyúlnák az esztergomi egyházi kincstár értékeit.
csegala
@silber13: Igen, idesorolom az összes olyan embertelen mélykeresztényt, akik alkalmatlanak a munkára, ezért a politikából és a hitből akarnak megélni. Ne hagyd ki a "hirtelen vallásos lett" Pálffy urat, aki még műsorvezetőnek, riporternek is ócska volt. A papok és keresztények meg csakúgy szívják magukba ezeket a semmire se jó embereket.
silber13
@csegala: 15:08-ra: Egyetemesen minden papot ebbe a kategóriába sorolsz? Mert pl.: ott vannak azok a papok, szerzetesek, akik tanítanak, nem középiskolás fokon. Vagy azok, akik kicsiny falvakban gondozzák csekély számú híveiknek a lelkét, nyomorúságos fizetésért? Akik az egyetemes kultúrát őrízték akkor, amikor az őrület tombolt a világban?
csegala
@silber13: Nézd, ez olyan dolog, hogy pl. nem szeretem a fideszeseket, de van egy jó pár ismerősöm közöttük, akiket kedvelek és emberileg sokra tartok. Ám azt amit képviselnek, azt az eszmét nem szeretem. Biztos, hogy vannak olyan papok és keresztények is, akik előtt le a kalappal, de nem ez a jellemző.
Tudom, hogy a papok szinte a legműveltebb emberekfők, de miért is? Mert maguknál tartották a tudást, mert a mezei halandók elől elzárták a kódexeket, könyveket, mert érdekükben állt állati sorban tartani a népet.
Egyébként én még szegény papot nem láttam.
Említed az egyetemes kutúrát. Talán meg kéne mutatni az embereknek a Vatikánban felhalmozott kincseket, festményeket és a tudás meg a kultúra nem csak az övék lenne. És amikor őrület tombolt a világban, akkor megálljt kellett volna parancsolniuk neki. Ha senki más, de ők megtehették volna és ha senki másnak, de nekik sikerült volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.