A jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) a szavazatok körülbelül 30. 5 százalékát kapta meg, míg legnagyobb ellenfele, a koalícióban induló Bolgár Szocialista Párt legfeljebb 25. 8 százalékos támogatottságot szerzett. A török kisebbséget képviselő Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért 12. 2 százalékot, míg a nacionalista Ataka 7,5 százalékot ért el.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A GERB 98 helyet szerzett a 240 fős törvényhozásban.Elméleti esély volt arra, hogy a GERB az Ataka 23 támogatásával nagyon kis többséget birtokoljon a törvényhozásban de az Ataka kijelentette, hogy a GERB-el nem lép koalicióra. Igy az lehetőség marad, hogy a Bolgár Szocialista Párt (84 mandátum) a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért párttal (36 mandátum) összesen120 mandátummal alakithatnak kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.