A rézárak emelkedése és az elektromos járművek iránti kereslet növekedése miatt elszabadult az illegális bányászati tevékenységek száma Peruban, ami komoly közlekedési problémákat okoz.

Az idei évben a rézárak jelentős emelkedése miatt drasztikusan megnőtt az illegális perui bányákból származó réz szállítására használt teherautók száma. A Reuters jelentése szerint ez a megnövekedett teherautóforgalom súlyos közlekedési problémákat okozhat a perui "bányászati folyosón".

Hihetetlen bizniszt találtak – Jobban fizet, mint a drogkereskedelem – Csak van vele egy kis gond

Fotó: 123rf.com

Az elektromos járművek és a tiszta energiaforrások iránti növekvő kereslet hatására az illegális bányászat is fellendült, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

A 482 kilométeres perui bányászati folyosó, amely részben burkolt autópálya, létfontosságú a rézkoncentrátum szállításában. Azonban a növekvő teherautóforgalom miatt a torlódások, késések és leállások száma is emelkedett.

Az illegális bányászati műveleteket kiszolgáló teherautók versenyt folytatnak a nagyobb bányavállalatok járműveivel, mint például az MMG Ltd Las Bambas, a Hudbay Constancia és a Glencore Antapaccay, ami tovább nehezíti a helyzetet.

A perui kormány próbálja szigorítani az engedélyeztetési folyamatot, de ez tiltakozásokhoz vezetett, és a nagyobb bányák és a kézműves bányászok közötti ellentétek továbbra is megnehezítik a gazdasági fellendülésre irányuló erőfeszítéseket.

A helyi közösségek arról számolnak be, hogy a bányákban egyre több ellenőrizetlen tevékenységet végeznek, ami további kihívásokat jelent a kormány számára – idézi a lapot a Pénzcentrum.

A perui kormány szerint az illegális bányászat évi 3-4 milliárd dollár bevételt generál, ami jövedelmezőbb lehet még az illegális drogkereskedelemnél is. A helyzet súlyosbodása várható, ha nem történik megfelelő beavatkozás.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az emberi tevékenység áldatlan hatása...nézem ezt a tájsebet, és ez csak egy a milliónyi közül. Nincs ez így jól. A gazdasági megfontolások nem írhatják felül a természet törvényeit, rendszerét, mert ezeknek az íratlan szabályoknak a permanenes megszegése nemcsak a bolygó tönkretételéhez, hanem az emberiség kipusztulásához vezet.
De van megoldás, és ez a belátás, amely alapját képezi a fenntartható gazdaságnak, egyben a társadalmaink megújulásának.
Ne várjuk meg, hogy ez a belátás akkor érkezzen meg, amikor már jóvátehetetlen károkat okoztunk!
KisTehen
@Nyírfa: nincs olyan, hogy fenntartható gazdaság

az emberiséget nem képes eltartani a Föld
Nyírfa
@Őrnagy: " Tehetünk valamicskét (nem a természet törvényeinek az ellenében, mert az lehetetlen), hogy a bolygónk szebb, tisztább és élhetőbb legyen ahhoz képest, mintha ezzel nem törödnénk! "

Ezzel egyetértek.
jesz
Ezekben a rézbányákban vajon dolgoznak migránsok?
KisTehen
@Őrnagy: a természet nem szereti a rendet

a rendet az ember találta ki magának és abszolút természetellenes

pl. ezért is kellenek utcaseprők ... ők a természet ellen dolgoznak :)
percsi
Széphazánk hamarosan sivataggá válik, petyus ezen munkálkodik, sza.ik rá, a pénz a fontos, nem a víz! 26-30 akkumulátor gyár kell ide!

Utolsó figyelmeztetés – már a fél világ vízhiánnyal küzd
privatbankar.hu/cikkek/makro/utolso-figyelmeztetes--mar-a-fel-vilag-vizhiannyal-kuzd.html?utm_source=newsletter&utm_medium=privatbankar_heti&utm_campaign=privatbankar_heti_5671

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.