A dohánygyártókhoz hasonlóan az élelmiszeripart is megreguláznák a nemzetközi fogyasztóvédelmi és elhízás ellen küzdő szakmai szervezetek.

Az alkalmazott módszerek közé tartozna olyan képek bemutatása az élelmiszerek csomagolásán, amelyek az elhízás okozta bajokra hívnák fel a figyelmet, s amelyek például a cigarettásdobozokon is feltűnnek. Ugyanakkor az élelmiszeripari szövetség szerint azon dolgoznak, hogy egészséges választékot kínáljanak a fogyasztóknak – olvasható a Hazipatika.com cikkében.

Terry Jones, a brit Élelmiszer- és Italgyártók Szövetségének kommunikációs igazgatója a BBC-nek elmondta, az ipar már eleve támogat bizonyos intézkedéseket, amelyek a CI és a WOF javaslataiban szerepelnek. Így például csökkentik a sótartalmat, a telített zsírokat és a kalóriákat is a termékekben. Megfelelő és világos élelmezési címkézést használnak és elősegítik az egészségesebb étrendek terjedését és a fizikai aktivitást is ösztönzik.

Az élelmiszeripart azért kellene ugyanúgy szabályozni, mint a dohányipart, hiszen az elhízás nagyobb globális egészségügyi probléma, mint a cigarettázás.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
minek!
a cigin is van mégis szívják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.