Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung "A kormány el akarja vágni a világtól Magyarországot" címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki kiemelte, hogy az internetadó tervezete ellen tiltakozók számára "a pénznél sokkal többről van szó", és az új adó terve "ismét mozgásba lendítette a megbénult ellenzéket".

Kifejtette, hogy amíg más "vitatott témák", mint például a német megszállás áldozatainak emlékműve "nemzetközileg nagyobb hullámokat vert, mint Magyarországon", az internetadó ügye rögtön nagy tiltakozást váltott ki még kormánybarát médiumok részéről is, az interneten pedig "olyan vihart kavart, amely szinte pillanatok alatt több mint 200 ezer tiltakozó szavazatot söpört össze".

Hozzátette, hogy a Milla csoport is hasonlóan indult, sorsa pedig megmutatja a kormánnyal szembeni online kezdeményezések révén indított politikai mozgósítás határait, hiszen a Millából kifejlődött Együtt-PM párt "kifejezetten rosszul" szerepelt az idei választásokon. Ugyanakkor a Fidesz reakciói azt jelzik, hogy "komolyan veszik" a tiltakozást – tette hozzá a FAZ tudósítója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.