A francia hatóságok megtagadták a sírhelyet egy roma csecsemőtől. A polgármester közlése szerint "helyhiány" miatt az adófizetőké az elsőbbség.

A Párizstól délre fekvő Champlanban egyre nagyobb a felháborodás, ugyanis egyelőre nem tudják hova temetni azt a csecsemőt, aki karácsonykor halt meg bölcsőhalálban – számolt be a BBC. A Le Parisiennek nyilatkozó városi polgármester, Christian Leclerc szerint nincs elég hely a városi temetőben, így az adófizető állampolgároknak adnak elsőbbséget.

A december 25-én elhunyt kislány családja egy champlani táborban lakik. Egy roma jogvédő szervezet szóvivője szerint a döntés rasszista, megbélyegző és idegengyűlöletről árulkodik.

A közelben fekvő Wissous polgármestere is érthetetlennek nevezte a döntést, majd felajánlotta, hogy a temetést tartsák a városban. „Mindenkinek joga van a tisztességes temetéshez" – mondta Richard Trinquier, aki polgármesteri teendői mellett orvosként dolgozik, és korábban kezelte az elhunyt csecsemő édesanyját. Az elképzelések szerint a halott kislányt hétfőn helyezik örök nyugalomra.

Franciaországban igen szigorúan járnak el a Kelet-Európából érkező roma bevándorlókkal szemben: gyakran számolják fel a táboraikat – ahol becslések szerint a Franciaországban élő 20 ezer roma többsége lakik –,  és évente több ezer embert utasítanak ki az országból.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@keresztapa: Itt demokrácia van, ingyen eláshatod magad
de csak derékig, hogy utána gondozhassad a sírodat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@Dr. Felipe: Semmi felháborodás abban a nagy demokratikus országban, ha ez nálunk történik már a világ média csámcsogna rasszista mivoltunkon.
keresztapa
@nyanya001: Akkor azok állampolgársággal együtt kitérnek az adófizetés alól, kettős állampolgársággal rendelkezve osfhore vállalkozásba menekülve mentik a temetkezési költségeket.
keresztapa
@nyanya001: Új év, új forma. Azért vetted a humort, köszi.
Dr. Felipe
@keresztapa: Franciaországban is vannak ostoba emberek csak ott kisebbségben vannak, egyedül itt Magyarbajdzsánban kerültek többségbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.