A szerdai párizsi terrortámadás után megjelentek a Facebookon a fekete háttérre fehérrel felírt "Je suis Charlie" (Mi vagyunk Charlie) profilképek.

A Facebook közössége profilképekkel reagál a párizsi eseményekre. A szerdai terrortámadás megrendítette Európát, van, aki úgy fogalmaz: ez volt a kontinens 9/11-e.  A Charlie Hebdo című szatirikus lap szerkesztőségében tizenketten haltak meg, A halottak között ott van Charb – Stéphane Charbonnier – főszerkesztő-karikaturista, és három másik vezető szerkesztő – Jean Cabu, Georges Wolinski és a Tignous néven ismert Bernard Verlhac –, valamint Bernard Maris közgazdász, a lap egyik állandó publicistája is.

Szerda esti hírek szerint egyébként azonosították az elkövetőket: ismert dzsihádista testvérpár gyilkolhatott. 18 éves társuk időközben feladta magát a Párizstól északkeletre, a belga határnál fekvő Charleville-Mézières rendőrségén.

Je suis Charlie – profilképekkel emlékeznek a Facebookon

A la Libre Belgique csütörtökön fekete címlappal, "Mindannyian Charliek vagyunk"  felirattal jelent meg, 16 oldalt szenteltek a tragédiának. "A gyilkosokat fel kell kutatni, le kell tartóztatni és el kell ítélni. Szigorúan. Ha nem cselekszünk, sosem lesz fegyvernyugvás" – írja a lap publicistája, Francis Van de Woestyne. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy ha "háborúba megyünk", azzal a támadás kitervelői győznek, a gyűlölet pedig sosem lehet válasz a gyűlöletre, de a naivitás sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.