Hatalmas tömeget várnak Párizsba: a világ negyven országának vezetői is részt vesznek a köztársasági meneten, amelyet a Charlie Hebdo áldozatainak emlékére rendeznek a francia fővárosban.

A francia hatóságok több mint egymillió emberre számítanak, akikre 2000 rendőr és körülbelül 1500 katona fog vigyázni – írja a BBC oldala.  Előzetes jelzések szerint a vasárnap délutáni rendezvényen megjelenik például Angela Merkel német, David Cameron brit, Matteo Renzi olasz és Mariano Rajoy spanyol kormányfő, Bohuslav Sobotka cseh és Zoran Milanovic horvát kormányfő, Klaus Iohannis román államfő, Donald Tusk, az Európai Tanács és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Mint arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is részt vesz a meneten, ami 15.00-kor indul.

Milliókat várnak Párizsba, a köztársasági menetre

Gyújtogatás Hamburgban

Vasárnap reggel egyébként újabb sajnálatos esemény történt, ezúttal Hamburgban: felgyújtották a Hamburger Morgenpost szerkesztőségét, mert az Charlie Hebdo karikatúrákat közölt. A gyújtogatás során szerencsére senki sem sérült meg, a rendőrség letartóztatott két embert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.