Lezárták a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-repülőtér egy részét péntek délelőtt a francia hatóságok.

A reptér körülbelül tíz kilométerre található Dammartin-en-Goele-tól, ahol a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen elkövetett véres merénylet gyanúsítottjai pénteken egy túszt ejtettek. A repülőtér négy felszállópályájából kettőt zártak le – közölte a polgári légi irányítás.

A FlightRadar24 internetes oldal információi szerint  a legjelentősebb francia repülőtérre érkező járatok egy részét más repülőterekre irányítják vagy egy időre feltartóztatják a levegőben, miután a repülőtérnek jelenleg csak a déli leszállópályáin engedélyezik a forgalmat.

A  kommandósok telefonon tárgyalásokat kezdeményeztek a Kouachi testvérekkel. A rendőrség egyelőre vár, a terroristák ugyanis egy túszt – legfrissebb információk szerint egy nőt – is ejtettek, továbbá kijelentették: mártírtként akarnak meghalni, így nem valószínű, hogy vérontás nélkül megadnák magukat.

A várakozó kommandósokról időközben kikerült egy kép a Twitterre is, így a rendőrség nyomatékosan kérte a sajtó munkatársait, ne fotózzák és ne vegyék fel az elrejtőzött kommandósokat.

Péntekre már netes támadást is intéztek több francia város ellen: a heckerek honlapokat törtek fel és fenyegető szövegeket helyeztek el az oldalakon:

„Szabadságot Palesztinának, halál Franciaországra és Charlie-ra”.

A Kouachi testvérek egy ötfős reklámcég épületébe vették be magukat túszukkal együtt. A cégnek nincs köze a Charlie Hebdohoz, feltehetően véletlenül esett rájuk a választás. Egy, az iparterületen dolgozó férfi elmondta, délelőtt lövéseket hallottak, majd csendőrök érkeztek, akik felküldték a dolgozókat a felsőbb szintekre. Két órát töltöttek ott, majd kivitték őket.

UPDATE:

A kommandósok teljesen körülvették a túszejtőket, de továbbra is várakoznak. A szakértők szerint nagy eredmény, hogy a túsztárgyalónak sikerült kapcsolatba lépni a testvérekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.