Dicsérte a svájci frankhitelek átváltásának magyarországi megoldását legújabb számában a wSieci című konzervatív lengyel hetilap, és egyúttal elmarasztalta a lengyel kormányt, hogy a budapesti kabinettől eltérően a lengyel devizahitelesekkel szemben a bankok oldalára állt.

Grzegorz Górny, a lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője úgy vélte, Budapest példája azt jelzi, hogy egy kormány kiállhat állampolgárai mellett, nyílt konfrontációt is vállalva a bankokkal. Amikor az ellenzéki, jobboldali lengyel Jog és Igazságosság párt tavaly a magyarországihoz hasonló megoldást javasolt, a lengyel hatóságok elutasították, mondván, hogy ez hatalmas veszteséget okozna a bankoknak, amelyeket akkor fel kellene tőkésítenie. 

Lengyelországban ráadásul a társadalom sem gyakorol politikai nyomást a politikusokra, hogy foglalkozzanak a devizahitelesekkel, ezért a politikai akarat is hiányzik a probléma megoldására – állapítja meg a szerző.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
remélem tudják hogy ez nem igazán érdemel dícséretet..ezen megin súlyos milliokat fogott valamelyik ...
kukac50
Nem érdemelnek dicséretet,mert akik tudtak végtörlesztésnél fizetni azoknak 180 forintos árfolyamon számoltak.
Ők voltak a gazdagokhoz tartozók.
Az árfolyam gát sem oldott meg sok mindent.
Most 256 forintos árfolyamon számolják a lakás célú kölcsönöket,
Az autó és a szabad felhasználású hiteleket meg az ingadozó árfolyam határozza meg. Nem ezt ígérték,hazudtak Karácsonyra Magyarországon nem lesz deviza hitel mondta Varga Mihály.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.