Peter Greste újságíró nem nyugszik, míg kollégái ki nem szabadulnak egy egyiptomi börtönből. Az Al-Jazeera újságíróját még 2013-ban börtönözték be, és 400 napot töltött a rácsok mögött. A férfit és két társát azzal vádolták, hogy a Muzulmán Testvériséget segítik és hamis híreket terjesztenek.

A BBC beszámolója szerint Greste szabadulását követően már biztonságban megérkezett Ciprusra, ahonnan hazatérhet Ausztráliába, két kollégája – Mohamed Fahmy és Baher Mohamed – azonban még mindig börtönben  van. Fahmyt, aki egyiptomi és kanadia kettős állampogár, bizonyos források szerint szabadon engednék, ha lemondana egyiptomi állampolgárságáról, Mohamedet ugyanakkor továbbra is fogva tartanák.

Greste családtagjai egy Brisbane-ben tartott sajtótájékoztatón mondtak köszönetet azoknak, akik segítettek kiszabadítani az újságírót a börtönből, ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki a két másik újságíró miatt. Elmondták, hogy Peter jó fizikai és pszichés állapotban van a börtönben töltött idő ellenére, és most már ők is megnyugodtak, mióta végre biztonságos helyen tudhatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.