Angela Merkel német kancellárt "mélyen megrázta" a Germanwings német légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatának katasztrófája – közölte kedden a német kormány. A kormány Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint a kancellár lemondta hivatalos programjait és délután sajtónyilatkozatot tesz.

Angela Merkel a baleset óta telefonált Francois Hollande francia államfővel és Mariano Rajoy spanyol kormányfővel, és folyamatosan tartja a kapcsolatot Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel és Alexander Dobrindt közlekedési miniszterrel – áll a közleményben. Hozzátették, hogy Németország párizsi nagykövete a baleset helyszínére indult.

A Barcelonából Düsseldorfba tartó Germanwings-járat fedélzetén 150 ember – 144 utas és 6 fő személyzet – tartózkodott, amikor kedden délelőtt eltűnt az Alpok felett, Franciaország területén.

A düsseldorfi repülőtéren helyszíni beszámolók szerint elkülönítették a VIP várótermet mindazoknak, akik a lezuhant gépre vártak. Pszichológusok próbálnak segíteni nekik a tragédia feldolgozásában. Berlinben a külügyminisztérium válságstábot állítottak fel, a hozzátartozók egy külön segélyvonalon érdeklődhetnek a tárcánál.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
Rendkívül nehéz lehet mindenkor ekkora tragédiával kapcsolatban sajtótájékoztatást tartani. Természetesen kifejezi együttérzését, és a lehetőségekhez képest maximális segítségnyújtásról biztosítja úgy a hozzátartozókat, mint a keresésben (mentésről ez esetben sajnos nem beszélhetünk) résztvevő embereket. És mert elképzelni sem tudjuk, csak "sablonosnak tűnő sajtószavakban" próbálkoznak a lehetetlennel. Kifejezni a megértést a mérhetetlen fájdalomra amit a gyászolók életük végéig hordozni fognak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.