Kiszivárgott üzenetek alapján valószínű, hogy az oroszok lefizették a francia szélsőjobboldali pártot, a Nemzeti Frontot azért cserébe, hogy legitimnek ismerjék el a krími népszavazást – írta a Telegraph. Ugyanis azután 8 hónappal, hogy Marine Le Pen pártja mindent rendben talált a szavazással, 9 millió eurós hitelt vehettek fel egy részben orosz banktól.

A 444 szemléje szerint az üzeneteket az orosz ellenzéki hackerek csoportja, az Anonymus International szerezte meg. Ezekben Timur Prokopenkó, a Kreml belbiztonsági osztályának vezetője levelezik egy Kostia nevű emberrel. Arról beszélnek, azzal, hogy Le Pen elismerte a krími népszavazást, nem okozott csalódást, így Kostia szerint  "kénytelenek lesznek meghálálni" a franciáknak.

Marine Le Pen tagadta, hogy lefizették volna az oroszok, szerinte azért vettek fel hitelt az Első Cseh-Orosz Banktól, mert a francia pénzintézetek nem álltak szóba velük és másként nem tudták volna finanszírozni a kampányukat. A Nemzeti Front párt egyébként a vártnál kissé gyengébben szerepelt a francia választásokon.

A krími népszavazást többek közt nemcsak a francia szélsőjobb ismerte el, hanem a magyar választási megfigyelők közül Kovács Béla is, a Jobbik EP-képviselője is, aki után jelenleg nyomoz az EU csalás elleni hivatala.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
miért a magyart nem?
azok is dörgölődznek ezerrel
postás
Ez nyilván "fontosabb", mint a krími emberek akarata és véleménye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.