Nemcsak Franciaországban, de Tunéziában is terrortámadás történt. Fegyveresek megtámadtak egy hotel tengerpartján Szúszában a Sky News szerint. A város az ország északkeleti részén fekszik, népszerű a turisták közt.

A brit Metro szerint nemcsak lőfegyvereket, de gránátokat is használtak a gyilkosok.

A medencénél ültünk, mikor lövéseket hallottunk, majd egy robbanást és ismét lövéseket, ekkor terelt be minket a személyzet a hotelszobákba

- mesélte az egyik túlélő.

Volt olyan is, aki a hotelszobában székkel és az ággyal barikádozta el magát:

Tunéziában is terrortámadás történt, turisták az áldozatok

Tunézia állami hírügynöksége, a TAP azt közölte a CNN-nel, hogy a támadás a Hotel Riu Imperial Marhaba-t érte. A tunéziai biztonsági erők tűzharcba keveredtek a terroristákkal.

Tunéziában is terrortámadás történt, turisták az áldozatok

A Reuters szerint eddig legalább 27 halálos áldozat van,  többségük német és angol turista lehet, de még nem tudni pontosan a nemzetiségeket. Az egyik támadót agyonlőtték.

A BBC pedig arról tudósít, nemcsak egy, de két hotelt is megtámadtak.

A Telegraph szerint valószínűleg az Iszlám Állam állhat a háttérben, ugyanis sok tunéziai ment harcolni a soraikba, akik könnyen visszatérhettek az országba. Az egyik túlélő pedig azt mesélte, kihozta a tengerből a két fiát és úgy rohantak vissza a szobájukba. A hotel egy dolgozója szerint az egyik támadó – egy fiatal férfi – sortban volt, próbált elvegyülni a turisták közt, majd kalasnyikovval kezdett lövöldözni.

Az MTI is arról írt: többségükben külföldi állampolgárok voltak a két népszerű vízparti üdülőkomplexum ellen elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatai – közölte egy helyi rádió pénteken. Ezt alátámasztani látszik az, hogy egyes források szerint a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a helyiek nem járnak ki a strandokra.

A biztonsági források arról számoltak be, hogy két Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverkezett támadó volt. Az egyiket lelőtték a hatóságok, a másik elmenekült a helyszínről.

Az egyik érintett hotel a spanyol RiU szállodalánc tulajdonában volt. A spanyol kormány válságtanácskozást hívott össze az eset miatt.

Frissítés: Ketten követhették el a merényletet, ahogy már megírtuk, az egyik támadó meghalt a tűzpárbajban és most a Telegraph szerint sikerült elfogni a másikat a szúszai autópályán.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Kedves vendégszerető népek ezek... ha egy turista sem megy oda, akkor megehetik a sivatagjukat ebédre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@Fradigege: A helyzetértékelésed kétségbeejtő de igaz. A turizmus lassan érzéketlen tömegszórakoztató silánysággá változik. Pizza, hamburger, sör, kóla, éjjel diszkó, majd reggel minden újra, ugyanaz.Tunéziában medence, pia a szobában, szex, majd medence, aztán újra pia a szobában és így tovább. Tisztelet a kivételeknek. Nem is szólva a könnyű drogokról.
Fradigege
@m.macskosz: @világlátó: Van egy nagyon suttyó, kemény honlap. www.theync.com Vannak rajta vírusok is, de az aktuális gyilkolás, balesetek, stb. Mind rajta vannak. Ha akartok aludni, nem nyitjátok meg. Persze pornó is van dögivel. Én döbbenten visszanézem az aktuális problémákat, mi folyik ebben a Föld nevű bolygón. Döbbenet. 38 éves vagyok, voltam katona. Ez a mészárlás egy a sok közül. Nem tudok csinálni ellene semmit, csak megelőzni.
micfild
Vagy 30 éve a füredi mólón sétálva, az unokabátyám megjegyezte, hogy ez a sok német turista... bármelyikük elővehetné a géppisztolyt és lelőhetné a korzozó embereket.. semmit sem lehetne tenni ellene.
elmeroggyant gondolatnak tartottam akkor, ma már nem biztos hogy annak tartom...csak a német turistát be kell helyettesiteni... és remélem a füredi mólót is.
m.macskosz
@Fradigege: Az ilyesmit nem lehet megelőzni, sajnos.
Dr. Felipe
Amíg a gyűlöletkeltő, uszító imámok és hitszónokok nincsenek likvidálva addig mindig lesz utánpótlása a terrorizmusnak. Egyet lelőnek, száz áll a helyébe.
A titkosszolgálatoknak fel kell deríteni ezen imámok rejtekhelyeit és végezni velük különben a terrorizmusnak sosem lesz vége.
A tunéziai lakosság nem kicsit fogja megszenvedni hogy tömött sorokban menekülnek a turisták az országból. Rövidesen a tunéziaiaknak is menekülniük kell saját országukból Európa felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.