Az incidens még július 4-én történt, de az eset csak most került nyilvánosságra. Két Tupolev Tu-95-ös orosz stratégiai bombázó közelítette meg az amerikai partokat, Alaszkánál, illetve Kaliforniánál. Az amerikai légierő két F-15-ös vadászgép bevetésével reagált. A jelentés szerint még azelőtt sikerült befogni a gépeket, hogy azok beléptek volna az amerikai légtérbe. Ami 12 mérföldnyire kezdődik a szárazföldtől. Azt a Pentagon nem árulta el, milyen messze érték be a gépeket, de egy forrás szerint mindez mintegy 200 mérföldnyire történhetett a partoktól. Ugyanakkor a bombázók felbukkanása így is egyértelmű jele szakértők szerint az egyre hidegháborúsabbá váló geopolitikai helyzet további komolyodásának. Ezek a típusú bombázók alkalmasak nukleáris fegyverek szállítására is, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy fel voltak-e fegyverezve.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Azt az USA nem árulta el, hogy fel voltak-e fegyverezve. Az oroszok, nagyon tudnak, mert egyre többet titkolódzik és mismásol az USA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.