Az amerikai sajtó csak így emlegeti "a földrengést, ami egyszer majd elpusztítja az Egyesült Államok nyugati partvidékét. A népszerű rémisztgetésekben mindig arról van szó, hogy a világhírű Szent András törésvonal mentén kirobbanó földrengés eltörli a föld színéről Los Angelest és San Franciscót. Hogy mást ne mondjak, a héten megint terjedni kezdtek a rémhírek, mert valaki nagyon félreértette az amerikai földtani intézet egyik tudósát, Tom Brochert, aki amúgy azt a földrengéskutatótól nem túl szokatlan kijelentést tette, hogy a törésvonal mentén "31 százalék esély van egy 6,7 tizedes vagy erősebb földrengésre a következő 30 évben. Ebből lett a sajtóban “jelentős” földrengés – és most tényleg nem szeretném megbántani a 6,7 tizedes erősségű földrengéseket, de a logaritmikus skálán, amin a földrengéseket mérik, egy 6,7-es földrengés pinafing még egy 7,4-eshez képest is, hát még a fukusimai katasztrófát előídéző, 9,0-ás erősségű Tohokuhoz képest -, a harminc éven...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akkor még említést sem tettek - Óriási a Yellowstone alatti szupervulkán
Az amerikai Yellowstone park alatt fekvő szupervulkán jóval nagyobb, mint azt korábban sejtették. Egy új tanulmány szerint a szupervulkán kiterjedése akár 2,5-szer nagyobb lehet.

A Utahi Egyetem kutatócsoportja szerint az üreg kiterjedése kilencven kilométer is lehet, ez 200-600 köbkilométer olvadt követ tartalmaz. Bob Smith professzor azt mondta, hogy már nagyon régóta dolgoznak a területen, és tudták, hogy nagyobb a szupervulkán, mint gondolták. Az eredmények azonban megdöbbentőek voltak.

index.hu/tudomany/2013/12/16/joval_hatalmasabb_a_yellowstone_park_alatti_szupervulkan/
Commneter
@nyanya001: 11:43
Ez igen!:O
Nagyon tájékozott vagy!:o/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.